Наказват Лиляна Павлова! Ето защо й е гневен Бащицата!

България отблизо

Министърът без кресло Лиляна Павлова е на път да остане и без кабинет.

В момента не й беше поискана оставката единствено защото тя не заема никакъв пост, каза ген. Атанасов, който направи разбор на политическата ситуация в България. Борисов е решил да й спести резила да бъде наказана пред строя, пък и не искал да си навлече един враг в повече. И най-важното, може да я държи в резерв, защото тя му е безкрайно вярна и след време отново да стане дясната му ръка.

Борисов се е поставил за цел  да остане в историята като СТРОИТЕЛЯ на днешна България.  Той строи. Магистрали, стадиони, зали. Строи с размах и без много да мисли какво трябва на хората и какво не.

И внезапно получи звучен шамар. Това негово строителство започна да убива. 17 души загинаха в катастрофата край Своге, а голяма част от оживелите ще останат инвалиди.

Най-после по телевизиите заваляха дълго премълчавани обвинения. Специалисти започнаха да говорят за лошото качество на пътното строителство. За калпавия асфалт. За дантелените мантинели, които не могат дори да спрат един човек, ако залитне, камо ли цял автобус.

И още по-лошо, че  лошото качество на строителството  било резултат от тежка корупция и половината пари заминавали в джоба на фирмите – изпълнителки, а част от тях в посока самия Бащица и обкръжението МУ.

Това доста стресна Борисов и той се изплаши,  че дълго граденият му образ  като строител на съвременна България може да се срути като колос на глинени крака.

Ако някой забеляза, три дни след катастрофата, откъм Банкя се носеше оглушително мълчание. Премиерът не реагира. Даже не се сети да обвини президента, че е виновен.

След като преглътна случката, Бащицата се развихри.

Започна показно рязане на министерски глави, бързи  обиколки в страната откриване на строителни обекти, рязане на ленти. Пътят край Своге бе оправен за рекордно време.

Оставките очаквано отклониха вниманието на народа от катастрофата и жертвите.

Борисов поизми образа си и отново се хвърли на война с президента.

Само  любимката му Лиляна Павлова продължи да стои наказана в ъгъла. Но рано или късно или ще й подари нов пост, или ще я държи в дълбока резерва.

Ако тя го получи сега, образът на Строителя пак ще рухне.

Още повече че два мандата регионален министър Павлова е натрупала достатъчно грехове и вина и за магистралите и за дупките и за некачественото строителство. А никой все още не се сеща да я обвини.

Криейки я във временно забвение, Борисов всъщност я спасява.

Защо ли?

Ами защото тя знае много неща. Все неудобни. И да е в немилост засега е най-удобно!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

1 thought on “Наказват Лиляна Павлова! Ето защо й е гневен Бащицата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *