Наш експерт потвърди: България е формален участник в състезанието за Фолксваген!

България отблизо

България е формален участник в надпреварата за автомобилен завод на Volkswagen, предизвикан от интерес отвън.

Такова мнение изрази автомобилният експерт Калоян Желев в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

„За да бъдем наистина сериозна инвестиционна дестинация, ние трябва да направим една задълбочена и комплексна подготвителна работа в страната си. Имаме голямо, сложно и много интересно домашно за писане. Нямаме никакви обективни основания, да бъдем конкурент на Турция за завода на VW“, коментира експертът.

Припомняме, че Управителният съвет на германската компания взе решение заводът да бъде построен в Измир. Все още обаче няма решение на надзорния съвет. Това даде основание на българските власти в лицето на премиера Бойко Борисов и икономическия министър Емил Караниколов да заявят, че България все още не е отпаднала от надпреварата за новия завод.

Българският премиер дори е изпратил писмено становище до Volkswagen, в което изтъква предимствата на България пред Турция. Той дори е обещал да предостави на автомобилния гигант всички възможни субсидии, които страната ни може да осигури./economic.bg/

Всъщност, Борисов изтъква несъществуващи предимства. Ние вече нямаме специалисти, нямаме пари, за да субсидираме проекта, нямаме осигурен транспорт, и нямаме нищо, което да ни даде предимство. За какъв завод бълнува правителството?! Може би това е някакъв илюзорен „завод“, който съществува само във фантазиите на шефа на ГЕРБ?! Да не говорим, че по всяка вероятност, Борисов сам се е предложил на Ердоган да покрива факта, че Турция е единственият реален участник в така нареченото състезание за завода.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Наш експерт потвърди: България е формален участник в състезанието за Фолксваген!

  1. По голяма гнусотия от тази статия е само БСП. Личи си комунистическата пропаганда в сайта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *