Невероятно! Борисов дава оставка и прави предсрочни избори!

Скандали

Сериозно преструктуриране ще има във водещите партии след евроизборите. Около това мнение се обединиха в „България сутрин“ политологът проф. Александър Маринов и политическият психолог Антоанета Христова.

Двамата бяха категорични, че Бойко Борисов е с основна заслуга за победата на ГЕРБ във вотът за Европейския парламент. Проф. Маринов обясни, че очаква във всички партии да има сътресения след евровота. Той подчерта, че в политическите сили у нас се забелязва оформяне на лагери, което кара избирателите да не гласуват и да губят доверие в партиите.

„Личното участие на Борисов оказа влияние. Кризата в ГЕРБ не бе плод на „черна“ кампания, а на злоупотреба с власт. Премиерът обаче успя да овладее тази криза. Без съмнение БСП не успя да се справи на изборите. Там въпросът е умението да се прави политика, а те допуснаха сериозни грешки в кампанията. В повечето партии ще има сътресения след тези избори. В ГЕРБ има оформяне на лагери. Същото е и в БСП и при „Обединените патриоти“. Всички партии трябва да си извадят сериозни поуки, тъй като има ниска избирателна активност, губят се гласове.

Има голямо разделение между обществото и политическия елит“, каза той. Антоанета Христова пък допълни, че процесът по прочистване на партиите не трябва да бъде прекъсван. Тя също така изрази съмнение, че  Бойко Борисов може да тръгне към предсрочни парламентарни избори.

Сега той е в апогея си. Сега си присвоява всички заслуги за победата. За десет дни успя да неглижира всички скандали в партията, да измести фокуса от хората с имотните далавери и да наблегне върху направеното от партията, а не върху откраднатото от собствения му елит.

В момента Борисов има идеална възможност да направи предсрочни парламентарни избори и да се бетонира във властта за още четири години. Да поиска вот на доверие от народа и да го получи – без значение как ще гласува този народ. Така елегантно ще се отърве от патриотите, които му висят като камък на шията и ще започне да управлява еднолично.

Единственото, което го притеснява е, че при този ход народът ще вземе да се събуди и да отиде да гласува. 70 процента като в Унгария. И да го катурне от трона.

Бойко Борисов овладя кризата в ГЕРБ и минимизира репутационните удари. Темата с прочистването на партиите е започната и процесът трябва да продължи.

Но той едва ли ще се осмели да отиде на избори, защото тази кампания бе тежка за него и ще му трябва време за вътрешно пренареждане“, каза Христова.

Или, според нас, защото просто го е страх!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *