Недоволството на българите скочи до 80 процента! Идва страшен бунт! Няма да повярвате в полза на кого!

България отблизо

Три четвърти от българите не са доволни от състоянието на държавата в момента. Такива резултати е имало само през февруари 2013 г. по време на протестите срещу Кабинета „Борисов 2“.

Това показват данните от проучване на „Маркет Линкс”, представено от Добромир Живков в bTV. „Прогнозите са, че българските граждани в момента са в ситуация да очакват предсрочни избори, защото недоволството и неудовлетвореността от това как се развива държавата вече е много високо”, изтъкна Живков.

За сравнение, през май месец миналата година недоволството е било 55%, а през ноември се покачва до 74%.

Близо 80% са на мнение, че има основание за протести. „Голяма част подкрепят протестите, макар и да не участват активно в тях”, отбелязва Живков. Според данните, цените, които се изтъкват като основна причина за протестите, не се оказват този главен мотив, който кара хората да излязат на улицата. „Цените могат да отключат протестна вълна. Въпросът е, че хората като цяло са неудовлетворени от жизнения си стандарт. „Според данни на Евростат, всеки трети българин е на границата на социалното изключване”, припомни Добромир Живков.

В сравнение с май, спадът на доверието към правителството, отчитат още от „Маркет Линкс”. През последните два месеца се наблюдава отново тенденцията на загуба на електорална подкрепа сред двете основни политически сили – ГЕРБ и БСП. „От БСП към момента не успяват да извлекат осезаеми дивиденти от кризата, в която се намира българското общество. Дори виждаме, че има известна мобилизация на електората на ГЕРБ.

Миналия месец имаме почти изравнени резултати по отношение на база гласуващи, докато сега виждаме, че ГЕРБ отново би била първа политическа сила при евентуален вот”, коментира Добромир Живков. Данните сочат, че „Воля” едва ли ще попадне в следващ парламент. „Обединени патриоти” имат осезаем спад в електоралната подкрепа, което подсказва, че в някаква степен можем да очакваме различен парламент, ако изборите са сега, отбеляза Живков.

Браво, Живков!

Браво, родни социолози!

80 процента от българите искат промяна! Не желаят да ги управлява ГЕРБ.

В същото време електоратът на ГЕРБ се увеличавал, а на останалите партии се разпилявал.

Е как така хем не искаш някого, хем електоратът му расте?

И внушението  е – да свалим Борисов, за да си го изберем пак?!

Или ние, простосмъртните, не разбираме от математика, или някой яко ни пуска по пързалката.

Трети вариант просто няма.

loading...

Tagged

1 thought on “Недоволството на българите скочи до 80 процента! Идва страшен бунт! Няма да повярвате в полза на кого!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *