Николай Василев възмутено: Борисов пак се оплете. Прави комунистическа икономика!

България отблизо

„Не е хубаво да се пипат данъците. Развалихме хубавата картинка“, заяви бившият икономически министър Николай Василев в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Мисля, че ресторантьорите подведоха премиера Бойко Борисов, като го убедиха, че това им е проблемът. А проблемът им е, че може да няма туристи“, заяви той и обяви, че сега е категорично на страната на министър Владислав Горанов.

„Страната ни има една от най-хубавите данъчна система“, каза Василев.

Според него сега е много важно да се запази здравето на бюджета. „Има такива страни, които има лоша бюджетна политика. Това са хубави, южни страни, но с лоша бюджетна дисциплина. България може да е по-бедна, но може да се справи сама с такива кризи като тази след COVID-19″, заяви той.

Бившият министър коментира и идеята за създаване на държавни бензиностанции.

„Ако някой смята да развива комунистическа икономика, защо правихме преход? Нямам съмнение, че зад това стои някакъв олигархичен интерес, без да знам подробности“, заяви Николай Василев в ефира на „Здравей, България“. 

„Някой има интерес. Не мога да гадая. Но да се надяваме, че няма да се случи това – да се създадат държавни бензиностанции“, каза Николай Василев.

 

На въпрос дали ще има поскъпвания на стоки, експертът отговори, че това е първата криза, при която не е ясно инфлация или дефлация ще има.

С риск да се конфронтираме с такъв експерт, смятаме, че Борисов не прави комунистическа икономика, а хаотична и в своя изгода.

В изгода на олигарсите около него и на гърба на народа.

Срамота, г-н Василев.

Всички сме ги учили тези неща в университета.

Припомнете си ги.

Да ограбваш народа до последно не е комунизъм, а див капитализъм.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *