Никола Филчев ПОПАРИ Командира: Отива в ЗАТВОРА за дълго!

България отблизо
Проф. Никола Филчев разобличи още едно престъпление на идеолога и извършителят на мафиотската приватизация Иван Костов. Той заяви в прав текст, че Командирът е преписал негови статии в мемоарната си книга, която сега представя на турне в страната.
Не е приятно да те хванат че крадеш. Със своите мемоари Костов се опитва да оправдае криминалната приватизация, която докара народа до просешка тояга. Опитва се да скрие своя решаващ принос за разсипването на българската държава – с цел да избегне съда.
Той иска да внуши на хората, че е голям управник, който разбира от всичко (в това число от наказателно право и криминология), и който е направил добро на всички. Иска хората да си мислят, че Костов е строителят на съвременна България, че той е създателят на пазарната икономика и на демокрацията. С една дума Костов иска да се прослави. И затова тръгна като будител из България, с книгата си в ръка – да убеждава изстрадалия народ, колко е велик Костов, какви благодеяния е сторил и т.н.
Костов силно се надява народът да го обяви за светец. Но от мемоарите става ясно, че Костов е един измамник, който преписва чужди разработки по наказателно право и ги представя за свои. Лошо е да те хванат че крадеш. Особено на стари години. Язък за мемоарите. Те му донесоха повече вреда, отколкото полза.
Вместо да предложи управленски решения на парламента относно престъпността, министър-председателят чете мои статии от списанията. При среща казах ясно на Костов: „Това са мои статии. Не е редно да се четат в парламента. Още повече от чуждо име”. Той отвърна „ Радвай се, че твоя статия стана част от моето изказване”.
Преглътнах – все пак става дума за устно изказване, където ораторът може и да не цитира, откъде е заимствал чуждите мисли. Но днес – 22 години по-късно той включи мои публикации в неговите мемоари и ги представя като свои. Това е писано слово. Тук си длъжен да цитираш коректно чуждите мисли, изводи, резултати и т.н. Още повече, когато си преписал дословно, без да измениш и една дума дори – както е направил Костов.

За престъплението плагиатство законът предвижда две години лишаване от свобода (чл. 173 НК). Като имам предвид на какво равнище е правосъзнанието на Костов, възможно е той изобщо да не съзнава, че кражбата на чуждо произведение е престъпление. Излиза, че г-н Костов вместо да се радва на мемоарите си, сега ще трябва да лежи в затвора ? Това никой не може да го повярва.

Иронията е, че Костов отива в затвора, точно защото се опитва да избегне същия този затвор. Но не за плагиатство, а за така наречената „криминална приватизация“, която изказана с думи прости означава огромен грабеж на народното богатство, който изхвърли на улицата, остави без препитание и унищожи съдбите и живота на милиони хора в България.
Ето затова Костов трябва наистина да лежи в затвора. А не само за плагиатство. Но…на всичко ще му дойде времето и редът.
istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Никола Филчев ПОПАРИ Командира: Отива в ЗАТВОРА за дълго!

  1. „Когато му дойде времето и редът“ ли??? Че Костов отдавна трябваше да е в затвора! И да му се конфискува заграбеното! Времето на Костов отдавна изтече! А редът ще му дойде, когато изтече управлението на ГЕРБ! Защото тогава би било възможно да има правосъдие в България. Дано е по-скоро, за което се моли и настоява мнозинството от народа, че иначе не само Костов, но и събратята му по грабеж може „да изтекат“ към имотите и сметките си в чужбина…

  2. Господин Филчев е прав, но дали има ПРАВОСЪДИЕ в България, той най-добре знае.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *