Нова СЕНЗАЦИЯ е на път: КРЕМЪЛ принуди Запада да ВЪРНЕ на Русия… Вижте какво!

Свят

Известният руски политолог Сергей Марков, съвсем неочаквано за каубоите от американския Конгрес заяви, че Западът вече е готов да върне Донбас на Руската федерация.

Причините за това, според Сергей Марков, са четири. Първата е, че Донбас не е стратегически обект за САЩ и ЕС. Те по-скоро използваха предизвиканата от тях, братоубийствена война в този регион, за да принудят Руската федерация да се подчини на тяхната воля. И когато стана ясно, че това няма да се случи никога, Донбас изведнъж стана безинтересен за Запада. Дори се превърна в бреме, от което те се мъчат да се отърват по-скоро.

Втората причина е, реакцията на международното обществено мнение. Хората по света все по-ясно разбират, че кървавата баня в Донбас е организирана и финансирана от американските каубои и техните европейски слуги от ЕС. Защото няма как другояче да се нарече това, когато редовната украинска армия, която е обучавана и финансирана от САЩ, напада с цялата си мощ, населението на един регион от собствената си страна. Киев твърди, че Донбас принадлежи на Украйна и населението там е украинско. И в същото време непрекъснато бомбардира и унищожава своите граждани, като хвърля срещу тях редовна армия.

Затова световната общественост не обвинява Русия за масовите убийства на развилнелите се укробандити в Донбас. И то по простата причина, че РФ непрекъснато изпраща хуманитарна и всякаква друга помощ в засегнатите райони. И прави всичко възможно, за да оцелее населението и да продължи своя мирен живот.

А какво правят САЩ и ЕС в същото това време? Гласуват стотици милиони долари и евро, военна помощ за режима в Киев. С други думи, пращат им смъртоносни оръжия, с които да продължават да избиват руските хора в Донбас. И всичко това, защото Донбас иска да говори на своя руски език. А не на натрапения му от Киевските мракобеси, така наречен „украински“ език.

Тези „действия“ на Запада го дискредитираха много сериозно в очите на хората по целия свят. И дори гражданите на САЩ вече отказват да вярват на правителствената пропаганда за „лошите“ Донбас и Русия, които уж нападали „мирните“ украински войници.

Третата причина е, че Западът вече не издържа чисто икономически на нескончаемите санкции. Защото „санкционният удар“ на САЩ и ЕС, нанася много по-големи поражения върху държавите от Запада, отколкото върху Руската федерация. Година след година, големи и малки западни компании и корпорации губят десетки и стотици милиарди долари и евро в една безсмислена търговска баталия. А най-лошото е, че Западът не успява да постигне никакъв резултат от продължаващите санкции. Икономиката на Русия си е все така стабилна, а недоволството срещу санкциите, всред западните производители и търговци,  продължава непрекъснато да расте.

И четвъртата причина е, че западните санкции постигнаха точно обратния ефект всред руското население. Вместо да разколебаят руснаците и да посеят недоволство от провежданата политика на тяхното правителство, те само сплотиха все повече хората, около фигурата на харизматичния руски президент Владимир Путин. А рейтингът му изхвърча до небесата. На преминалите само преди два месеца избори, руснаците отново избраха Владимир Путин. И то със зашеметяващите над 78% преднина.

Истината е, че със своите безсмислени санкции, Западът просто направи невероятен подарък на Владимир Путин, като накара и малцината, които не бяха решили да отидат до урните, да гласуват за своя президент. Защото той стана олицетворение на могъществото на Русия в борбата й срещу Запада.

Водещият руски политолог Сергей Марков изтъкна, цитиран от politpuzzle.ru,   още една причина, която принуждава Запада да върне Донбас на Руската федерация. Става дума за факта, че Русия защитава своя последен рубеж. Тя няма накъде повече да отстъпва, защото Донбас и Украйна са на самата й граница. Следователно, каквото и да прави Западът, РФ няма да отстъпи. И ще защитава своите граници с всички възможни средства.

И понеже САЩ и ЕС губят от тази конфронтация, те ще бъдат принудени да върнат Донбас на Русия. Защото иначе Кремъл пак ще си го вземе. Но заедно с цяла Украйна. И по трудния за Запада начин. А това хич няма да се хареса на мамините каубойчета.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Нова СЕНЗАЦИЯ е на път: КРЕМЪЛ принуди Запада да ВЪРНЕ на Русия… Вижте какво!

  1. Tova e pylna lyja na putinovite mekereta…..Promiti mozyci…Donbas , Krim sa ukrainski i nikoy niama da gi otstypi na tataro-rusnacite….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *