Ново двадесет: Цветанов „разтревожен“ за… правителството!

България отблизо

Доскорошният зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази във ”Фейсбук” своите опасения за правителството по темата АЕЦ ”Белене”. Според него, ако проектът бъде изпълнен и правителството даде държавни гаранции, то това ”ще вкара енергетиката и икономиката на страната в „дългова спирала”.

Вижте какво пише Цветанов в една от първите прояви след отстраняването му:

„От спирането на проекта Белене през 2012 досега правителството и Народното събрание винаги сме пазели България от поемането на финансови разходи или финансови рискове, свързани с евентуалното възобновяване на този проект. Съвсем ясно записахме в решение от юни 2018 на НС забрана за сключване на договори за задължително изкупуване на енергията, преференциални цени, договори за разлика, държавни гаранции, корпоративни гаранции и/или други непазарни механизми за реализация на инвестицията!

В последните дни по медиите последователно се прокарва тезата за промяна на тази политика и това решение. Дано това не се случи наистина!

Трябва да отстояваме принципната позиция, която имахме по този въпрос от 2012 година! Обратното ще вкара енергетиката и икономиката на страната в дългова спирала“!/frognews.bg/

Нека кажем ясно: Цветанов отново слугува на САЩ. Припомняме, че президентът Румен Радев каза в Москва, че АЕЦ „Белене“ е неизбежен. Защото иначе няма да имаме никакъв ток на каквито и цени да го плащаме. И че Русия трябва да участва в изграждането на нашата Втора атомна, понеже всичко, което е направено дотук е по руски технологии и лицензи.  А що се отнася до държавните гаранции, трябва държавата да наистина да е ангажирана със строителството и експлоатацията на нашата втора ядрена централа. За да се знае, че това не е някакъв частен проект, а правителството е активен участник и има блокираща квота, както за печалбата, така и за всякакви други нелицензирани дейности. Другото е използване на АЕЦ „Белене“ за частните игрички на нашенските герберски мафиоти.

istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Ново двадесет: Цветанов „разтревожен“ за… правителството!

  1. тоя пък кога стана енергетик, че и акъл почна да дава. Аман от умници, единия философ-хидроинжинер, другия фискултурник-енергетик.

  2. И ЦВЕТАНОВ И ПЛЕВНЕЛИЕВ СА ОТКРИТИТЕ ПОДЛОГИ НА САЩ И ЗАТОВА СЪВСЕМ ПРОЗРАЧНО ПРОЛУЧАВАТ И ТО ОГРОМНИ ФИНАНСОВИ ДЕВИДЕНТИ ,МАКАР И НЕ ЗАКОННИ ПОД ФОРМАТА НА КОМИСИОННИ ОТ САЩ !!!ТАКА ПРЕДАТЕЛИТЕ И ВРАГОВЕТЕ НА ДЪРЖАВАТА НИ СА ЯСНИ,НО ДЪРЖАВНАТА МАШИНА НЕ ПРАВИ НИЩО !!!!

  3. Нямало да имаме ток ли? Защо говорите глупости? Хахахахах

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *