Нов гаф на Борисов! Истината ще ви разтърси!

България отблизо

Премиерът Борисов е известен с доброто си сърце и съпричастността, която демонстрира, или добре изиграва при всяка трагедия в България.

Но явно тази съпричастност е избирателна.

Той непрекъснато се появява на мястото на събитието, но само ако това ще му донесе дивиденти.

Мнозина се учудиха защо не се появи край Своге, защо не прати правителствения самолет, или нещо друго, защо не прати медицински хеликоптери, а се покри като мишка. И се измъкна само с една съболезнователна телеграма, написана от пресцентъра му. И заяви, че няма да ходи на срещата в Албания, където всъщност не беше нужен, тъй като нито един балкански премиер не присъстваше.

Тук място за учудване няма. Нали някой щеше да го попита кой е ремонтирал пътя, кой е слагал некачествения асфалт и дантелените мантинели? Или как е избрана фирмата и кой й е дал обществената поръчка.

Той намери време да отиде в Стара Загора да нагледа строежа на обикновена улица, но когато хора пищяха и се гърчеха в предсмъртни мъки, просто се скри.

Той отиде и да показва прословутата ограда с Турция за пореден път, но пропусна да се появи в Болярово, където стопани прегръщаха за последно животните си, преди да бъдат жестоко избити.

Защо?

Може би защото знаеше, че чума няма, или народната „обич“ да не се стовари на гърба му.

В Мизия също не отиде. Прати двама министри да асфалтират отнесените от водната стихия улици и повече звук не се обели за трагедията. Причината е ясна. Преди четири години стана подобно наводнение и ГЕРБ зарина хората с обещания. И оттогава някои от тях си живеят във временни фургони и чакат обещанията да бъдат изпълнени.

За сметка на това се метна на кораб да инспектира изтичането на мазут край Созопол и гордо заяви, че разливът е спрян.

Ако в момента отидете в Созопол, ще видите мазута по плажа и стотици работници, които се мъчат да изтеглят горивото и твърдят, че това няма как да стане месеци наред.

Но нали Вождът каза, че положението е овладяно…Кой ще посмее да му противоречи!

И все пак защо Борисов си избира коя трагедия да посети и на кого да прати правителствен самолет, или да го ощастливи с присъствието си?

Като премиер беше длъжен да отиде в Своге, както правят всички държавници по света при подобни катастрофи. А не да брои съболезнователните телеграми под магнолията си.

Истината е, че вече се страхува от народа. Натрупал е достатъчно грехове и няма как да отиде нито в Мизия,  нито в Бисер, нито в Елхово и Болярово, а сега станаха опасни и магистралите. И де къде е поставил асфалт. Започна да пада и санировката на блоковете. Накрая ще се окаже, че може да се появява само по телевизията. И да говори, че той и ГЕРБ са незаменими, а опозицията е виновна за всичко.

Остана ли някой да му вярва?

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

 

 

Tagged

4 thoughts on “Нов гаф на Борисов! Истината ще ви разтърси!

  1. Пак ли публикуваха статията на без известната подлога на дай България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *