Нов сблъсък! Президентът Радев покани Борисов на среща, премиерът го посъветва да чете

България отблизо

Готов съм да приема лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и да изслушам неговата визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта!

Да чуя какво мисли за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите у нас, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далече напред по темпове на икономически растеж и качество на живот. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев.

В отговор на въпрос това покана за среща ли е, президентът посочи: „Да, отворен съм“. „Корнелия Нинова като лидер на БСП поиска да ме запознае със своята визия за България“, припомни Румен Радев. „Нека не бъркаме закон със визия. Вече много ясно поясних, че няма как президентът да обсъжда с депутати закони, които са в процес на изготвяне“, заяви държавният глава.  „

Българите ясно осъзнават, че всички действия и извинения на властта оттук нататък имат една цел – да не загубят властта, с която са се сраснали”, каза още той. „Президентът не може да иска оставки на когото и да е по закон, но винаги ще бъда на страната на гражданите. А хората  виждат, че не са приоритет за сегашното управление и то губи доверието им“, заяви президентът.

„Според мен е важно всяка власт, независимо дали сегашната или следващата, ясно да разбере, че няма да може да управлява по досегашния начин“, коментира Румен Радев. „Българите все по-решително и организирано ще търсят правата си, защото се измерват не само с миналото, а и с държавите около нас“, обяви държавният глава.

Според него протестите са закономерни и основателни. Попитан каква трябва да бъде реакцията по повод думите на депутата от „Обединени патриоти“ Петър Петров за децата с увреждания, Румен Радев каза: „Вече изразих мнението си по тази тема. Правителството трябва да реагира, коалицията трябва да реагира. За мен такива изказвания категорично са недопустими от управляващи“.

Засега Борисов не е отговорил на поканата, но в социалните мрежи вече текат залагания ще посмее ли да отиде на среща.

Мнозина са сигурни, че вместо разговор между двамата, ще се проведе нова атака по президента от медиите на властта.

„Приемам поканата на президента. Надявам се, че до срещата ни държавният глава ще се запознае поне с четиригодишната ни визия за управление на кабинета, както и с доклада на Еврокомисията, и заедно да ги дискутираме!“, заяви Борисов от Солун,

С този си отговор премиерът хем намекна, че президентът не знае програмата на управляващите, хем не уточни кога ще отиде в президентството, като си остави вратичка за измъкване.

Tagged

1 thought on “Нов сблъсък! Президентът Радев покани Борисов на среща, премиерът го посъветва да чете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *