Огнян Герджиков: Божков не е по-силен от държавата! Премиерът е най-силен!

България отблизо

Колкото и могъщ, силен и умен да е Васил Божков, държавата е по-могъща и по-силна, начело с премиера.

Това обяви бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков по БНТ във връзка с провокиращите акции от страна на укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков срещу държавата. „Би било катастрофа някой да е по-силен от държавата“, категоричен е Герджиков.

Герджиков прогнозира, че Божков няма да се върне у нас и да се изправи пред българския съд. Той намекна същото и за друг беглец от закона Цветан Василев, който вече няколко години седи в съседна Сърбия. „Съмнявам се, че той ще се върне изобщо както и други – Веска Меджидиева, КТБ и т.н.“, каза Герджиков.

Бившият служебен премиер обяви, че Божков е уязвим заради начина, по които са му взели хазартния бизнес. По думите му чисто законно не можело по този начин да се одържавява частен бизнес, а може да се отнеме лиценза на дадена фирма.

Герджиков коментира всички обвинения срещу олигарси, министри, зам.-министри с думите, че хората очакват това нещо. „През годините всички го искаха – равна мярка за всички. Това са положителни сигнали“, каза той. Според него обаче тук въпросът е доколко бързо може да се завърти всичко това, защото съдебната ни система била претоварена и това водило до забавени дела с години.

Относно работата на главния прокурор Иван Гешев, той коментира, че е доста активен, което правело добро впечатление. „Прокуратурата трябва да си върши работата и да бъде в някакъв смисъл „бухалка“ срещу тези, които не спазват закона“, смята Герджиков, съобщава в свой материал информационна агенция monitor.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще припомним, че тази „силна“ държава, начело с Гешев и Борисов оневини Цветан Цветанов, който нагло си присвои апартаменти в София, които със заплатата си на държавен служител не би могъл да купи никога.

Тази същата държава отказа да разследва финансовия министър Владислав Горанов, който допусна щета за 700 милиона лева. Иначе Иван Гешев обикаля с „бухалката“, както се изразява Герджиков и търси нарушителите на закона. Интересно защо обаче, тези нарушители винаги се оказват извън правителството. И дори да ги обвини и арестува за известно време като Нено Димов и Красимир Живков от министерството на околната среда и водите, то след това, когато обществото забрави за тях, ги пускат или свалят всички обвинения срещу тях, както стана със случая Цветанов.

Това избирателно „правосъдие“ разгневява гражданите и ги кара да протестират срещу властта на ГЕРБ, която обвинява когото си иска и пуска когото си иска. Затова нека Герджиков да хвали по-полека премиера, защото има много неща, които не съответстват на „хвалбите“. Това е!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *