Отново МОЩЕН удар върху САЩ! Американската електроника се СРИВА! Корпорациите са в ПАНИКА! ЦРУ – също!

Свят

Вчера, заместник-председателят на Комитета по отбрана и сигурност към Съвета на  Руската федерация Александър Кондратиев заяви, цитиран от РИА Новости, че Русия спира да купува от САЩ, електронни устройства от всякакъв вид, както и компоненти с двойно предназначение.

Сенаторът добави, че тези продукти РФ ще си ги произвежда сама. А докато тръгне масовото производство, ще ги купува от Китайската народна република и други страни.

С други думи Русия сама ще си произвежда смартфони, компютри, софтуер за компютри и смартфони, таблети, телевизори и всякакви други видове електронно оборудване.

Общият обем на руския пазар за електроника и телекомуникационно оборудване е около 370 – 400 милиарда рубли на година, съобщават руските производители, цитирани от РИА Новости.

Ако към този обем се прибавят и изделията с двойно предназначение – гражданско и военно, то пазарът скача минимум с още 300 милиарда рубли. Тоест, това прави около 700 милиарда рубли на година.

Само по себе си, това е мощен удар върху американските корпорации и такива гиганти като Microsoft, Cisco, Intel, Motorola и други. Защото те ще загубят огромния руски пазар. И той ще се заеме от руските производители. Които ще стават все по-силни с всяка изминала година. Или, както казва нашия народ, американците вместо да извадят очите на Русия, й изписаха вежди.

Защото се опитаха да победят Русия със санкции.

Още по-голям е този удар за шпионажа, който янките осъществяват в Русия. Знаем, че голяма част от него се извършва чрез електронни устройства като смартфони, компютри, умни часовници и други подобни. Само като пример, напомняме, че преди няколко месеца гръмна скандал, при който се разкри, че янките са подслушвали мобилния телефон дори на Ангела Меркел. А по такива начини се подслушват, следят и изработват досиета, за още стотици милиони хора.

Е, сега и на тази американска „дейност“ дойде край. Поне в Русия.

Но това е само един елемент от руския отговор на новите Щатски санкции. Руските производители потриват доволно ръце и предлагат на президента и правителството, планове по заместване на цялата американска електроника с руска. И то на по-високо ниво, отколкото купуваната досега от САЩ.

Заместването на военна продукция, която досега е купувана от САЩ, Франция, Германия, Испания и други, с руска такава, вече е почти завършено. Но Русия спира да купува и чужди технологии от споменатите страни, защото изцяло ще ги замени със свои технологии.

Това е наистина гигантска задача. Но някой чувал ли е някога, че Русия не се е справяла с такива задачи? Точно обратното. Изпълнявайки наистина гигантски задачи, Русия се намира във вихъра на своите възможности. Братушките са широко скроени хора. Те не се занимават с дребни задачки. Така че да му мислят янките и Западна Европа, когато им отрежат напълно пътя към огромния руски пазар.

Нещо повече. Започва цифровизация и роботизация на цялата руска промишленост. Руските космически технологии, пък нямат аналог в целия свят. Така, икономиката на Руската федерация ще стане напълно самодостатъчна. Тоест, няма да е нужен внос, от който да зависи бъдещето на руската държава.

Това успяха да „постигнат“ янките. Сами отрязаха клона, на който седят. И сега могат да се сърдят само на себе си. Когато руският валяк ги прегази.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

9 thoughts on “Отново МОЩЕН удар върху САЩ! Американската електроника се СРИВА! Корпорациите са в ПАНИКА! ЦРУ – също!

  1. Русия никога не е била за подценяване, но не знам защо, другите бяха останали с такова убеждение? Е! Дойде време да ги убедят в противното! Казаха и се доказаха! Успех братушки!

    1. Скокът е подготвян отдавна. През 1992 г. /за любителите на Hi-Fi/ глава за касетъчен дек, 420 ом. импеданс процеп 7 микрона, стъклоферит-струва 48 рубли, а подобна, но по-голяма по габарит и процеп 12 микрона на ТЕАК струваше 125 $. Процесор 4.7 мегахерца, но 14 v-директен изпълнител и т.н…. Не са върхът в изпълнение, но винаги имат заложен страхотен потенциал…

  2. Ние, Българите, изгонени в чужбина от постиженията на герб. каза:

    Надявам се да се случи,
    ще мога спокойно да ползвам интернет без непрекъснато да ми се предлагат до пръсване разни антивирусни и разни други реклами.
    И като не ги приема да ми натресат Троянския кон.
    Отврат.
    Обаче аз отдавна съм с руска антивирусна. И безплатна. Да го духат.

  3. Некой верва ли на всичките тия писания на руски аналитици който искат да е така ? Китай отдавна прави клонове на всичко не само американско и кво ? Америка и Eвропа като гледам се сринаха ?

    1. Може да не е вярно, НО пожелавам на Русия да осъществи това, да стане велика икономическа, технологична сила

  4. Ха, ха, ха 🙂
    Преди 15 години Путин каза, че до 5 години ще има руски персонален компютър.
    Преди 10 години Путин каза, че до 10 години ще има руски персонален компютър.
    Преди 5 години Путин каза, че до 15 години ще има руски персонален компютър.

    Така, за руската електроника 🙂

  5. И в България циганското население и турците с български имена от утре щели да започнат да изработват сматфони, компютри, софтуер за смартфони, компютри, таблети, телевизори и всякакви видове електронно оборудване, бяла домакинска техника, климатици, всякакви видове оръжия, ракети, самолети, космически кораби! Тъй като циганите замениха коренното уж българско население и отдавна вече те са българския народ. Нямало да са търтеи и унищожители на България и на всичко българско. Щели да се захванат да работят и произвеждат на световно ниво качествени материални продукти със стойност, нямало повече да мързелуват и да се занимават с политика, да правят политически партии и да заемат държавни постове с цел лично облагодетелствуване и със собствени усилия и труд ще си плащат масрафа.

    1. Такива като Местан, които имат омраза към българската държава и иска да съди България, защото е убил детето на други турци и не е съгласен с българското правосъдие и Закон за водачите на моторни превозни средства, щели да избягат от България и да отидат да живеят в любимата си Турция и повече няма да се връщат в България. Заедно с турците и мързеливите и крадливи, нагли и невъзпитани, необразовани мангали и цигани щели да напуснат територията на България без повече право на завръщане! Така всички останали доволни и България най- после тръгнала напред в икономическото си развитие. По този начин отново България от толкова години насам започнала да изпреварва американската икономика и изместила американците от световните пазари….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *