Отново ни отлагат за еврозоната! Вижте каква е този път причината!

България отблизо

Не е завършена сделката за придобиване на акции на ПИБ от държавата. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Румен Гечев, заместник-председател на комисията по бюджет и финанси и депутат от парламентарната група „БСП за България“.

 

По думите ми причините са две.

„Едната е, че правителството се е уплашило от съпротивата и наистина могат да нагазят някои членове на Наказателния кодекс.

 

И второ – най-вероятно има поредица от въпроси от страна на Европейската комисия за държавна намеса и неправомерна държавна помощ.

Вероятно има и трета причина, която мога да прогнозирам. Това е, че аргументът на правителството, че ние ще влизаме в чакалнята на Еврозоната, става все по-слабичък“, обясни той.

Проф. Румен Гечев припомни, че това е третото отлагане на влизането на България в чакалнята на Еврозоната. Хубаво е цялото правителство довечера да се изнесе и да отиде в чакалнята на Централна гара, добави той. Според предварителна информация на депутата от ПГ на „БСП за България“ България на този етап е нежелана в Еврозоната.

loading...

Tagged

4 thoughts on “Отново ни отлагат за еврозоната! Вижте каква е този път причината!

  1. Ех, Гечев само се излага и натрапва мнението си, говорейки лъжи. Има срок за плащане на правата, който е обявен официално и е 3 юли. Та стига вече..

  2. Типично в комунистически стил – само лъжи и създаване на излишно напрежение. Този Гечев да вземе да се скрие вече, каквото успя да съсипе го съсипа.

  3. Този е пълен дебил. Никой никъде не ни отлага. Сделката с акциите има законови срокове, в които да се случи, а те все още не са изтекли. Само че Гечев е с акъла на дърт комуняга, който не ги разбира тия работи и говори глупости. Нали трябва да критикува. Като е толкова голям компетент, защо като беше БСП на власт не ни вкара в еврозоната?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *