От МВР с последни данни за блокадата на автомагистрала „Тракия“!

България отблизо

Автомагистралата е високоскоростен път и излизането и спиране на необозначени места носи твърде големи рискове. 

Това каза комисар Илиян Илиев от „Охранителна полиция”, ОДМВР относно това, че не са допуснали протестиращи да блокират магистрала „Тракия“.

„На 31 юли получихме уведомление от общината за заявен протест на територията на града от езеро Загорка до новото кръгово движение. Проведени са срещи с организаторите на мероприятието. Още на разговорите те казаха, че искат да блокират магистрала „Тракия“ и ние тогава им обяснихме, че блокирането на магистралата носи много рискове и тя е много натоварена“, добави говорителят на МВР-Стара Загора.

„Те не се съгласиха и започнаха с разрешеното автомобилно шествие, след което прекратиха шествието и казаха, че преминават към гражданско неподчинение и ще блокират движението в двете посоки на магистралата. Това наложи същите да бъдат спрени на летището край Стара Загора“, каза той.

На въпрос от страна на протестиращите защо не са допуснати до магистралата, говорителят на полицията отвърна: „Сами знаете, че автомагистралата е високоскоростен път. Излизането и спиране не необозначени места носи твърде големи рискове, които не желаем да поемем“.

Аз водя разговори с протестиращите. Не сме им ограничили правата и свободите относно протеста, уточни той, цитиран от Блиц.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *