От последната минута: Валери Симеонов подаде оставка

България отблизо

Вицепремиерът Валери Симеонов е депозирал оставка. Очаква се изявление в Министерския съвет. По информация на Нова тв оставката е депозирана, но все още не е одобрена от премиера Бойко Борисов.

Според запознати, самият Борисов е натиснал коалиционния си партньор да предприеме тази стъпка, тъй като в момента повечето протестиращи искат оставката на вицепремиера. По този начин премиерът целял да запази себе си от народния гняв.

Само преди няколко дни Симеонов твърдо заяви, че няма да сдаде поста си, а вчера Цветанов обясни, че всичко в коалицията е наред.

Аз правя това по моя съвест. Решението го взех днес следобед. Още отсега мога да ви кажа, че няма никакъв натиск от премиера Борисов, заяви в извънреден брифинг Симеонов.  За година и половина направих много за България. Вдигнахме оградата с Турция, оправих проблемите с лифтовете във Витоша и Банско, включих се в много инициативи и съдействах за самолетна линия България – Одеса. Обезпечих добри условия за туризъм със Закона за шума. Това е моята равносметка за изминалата година и половина.

Завършвам с изречението „Борбата продължава“. Да не се радват много моите врагове.

Tagged

3 thoughts on “От последната минута: Валери Симеонов подаде оставка

  1. Когато несправедливостта се превърне в закон ,то съпротивата срещу закона трябва да се превърне в гражданско неподчинение .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *