От последната минута: Президентът блокира вдигането на данъка за старите коли

България отблизо

Президентът Румен Радев е наложил вето на текстовете от Закона за корпоративното подоходно облагане, с които се повишават данъците за старите и замърсяващи коли. Това каза самият той пред журналисти.

„С това давам възможност на парламента да има достатъчно време да разгледа ветото и да не се забавят сроковете за приемане на бюджет 2019 г.“, каза още Радев. На въпрос дали приема среща с ГЕРБ за предложенията на управляващите за застраховка „Гражданска отговорност“, държавният глава заяви: „Първо, ако искат да обяснят нещо на някого, трябва да бъде обяснено на българския народ. По Конституция президентът стои в края на законотворческия процес. И аз активно участвам в него“, каза още държавният глава.

Припомняме, че парламентът прие промените с цел да се бори със замърсяването от старите коли и да се ограничи възможността страната да се превърне в гробище за стари автомобили от Западна Европа. Новото изчисление на местния данък ще се прави освен спрямо мощността на автомобила, но и спрямо степента на замърсяване и екологичния клас. Това ще доведе до вдигане на данъка с около 20%, като вчера финансовият министър Владислав Горанов заяви, че средното увеличение ще е с около 10 лв.

Днес председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова съобщи, че тя и финансовият министър ще поискат среща с Радев, за да му обяснят „как стоят нещата“ и за в бъдеще „да заема информирана позиция по ситуацията в страната“.

Tagged

2 thoughts on “От последната минута: Президентът блокира вдигането на данъка за старите коли

  1. Днес в 14.30 часа Корнелия Нинова буквално предаде българския народ ,като каза че ще внесе стари предложения свързани с вдигане на данъци ит.п. за прегласуване с цел да се спре с ПРОТЕСТИТЕ !!!това прозвуча като призив към обеднелите хора „ОСТАВЕТЕ НИ ДА СИ ДОВЪРШИМ МАНДАТА И ЩЕ ВИ ОПРАВИМ ПРОБЛЕМИТЕ “ !! вече 29 години ги чакаме да се наканят да мислят за бедния си народ,Е ТОЗИ ПЪТ МИСЛЯ ДА ГИ ИЗГОНИМ ВСИЧКИ И ИСКАМЕ СМЯНА НА СТАТУКВОТО !!!

    1. Чичо, май нещо не си разбрал, или такава е поръчката тролче.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *