От последните минути: Нещо СТРАШНО се случва в ЕВРОСЪЮЗА! Брюксел в паника! Вижте ЗАЩО!

Свят

Агенция Ройтерс съобщи, че Швейцария започва кампания за затваряне на вратите към членство в Евросъюза. В страната вече се събират подписи, които да доведат до референдум за прекъсване на връзките с евромастодонта.

Няколко партии, начело с Швейцарската народна партия, искат да се прекрати действието на сегашните договори, които разрешават свободно движение на хора в пространството между Швейцария и Евросъюза.

Гражданите на Швейцария вече не желаят да се подчиняват на принудата от Брюксел, страната да приема увеличаващи се квоти на мигранти от Близкия Изток и Африка. Трайното затръшване на вратата към членство в ЕС може да бъде улеснено и от текст в швейцарската Конституция, който забранява на държавата да членува в каквито и да било съюзи, за да запази пълен неутралитет.

Но Швейцария не е единствената страна, която не иска да става колония на Вашингтон и Брюксел. Всички бяхме свидетели как жителите на Великобритания с шут изгониха брюкселските чиновници от пределите на страната си. Даже външният министър на Обединеното кралство Борис Джонсън, неслучайно заяви, че Лондон напуска ЕС, защото не иска да става колония на неколцина оядени брюкселски чиновници.

Само преди година Франция бе на път да избере за свой президент лидерът на френския Национален фронт Марин льо Пен, която и тогава, и сега е твърдо против каквото и да било членство в ЕС. И настоява от името на милиони французи, Евросъюзът да бъде разформирован, защото пречи за свободното развитие на народите и държавите.

Спомняме си и, че новоизбраният президент Еманюел Макрон, още в началото на своя мандат бе принуден от своите съграждани да обяви, че ЕС има нужда от сериозни реформи, понеже в този си вид, той не отговаря на нуждите на европейските граждани. Истината е, че всички са недоволни от наглите опити на Брюксел да установи тотален контрол върху държавите и да им диктува своята воля.

Но държавите, които желаят да напуснат ЕС, не свършват дотук. Литва, Латвия и Естония също са на прага на търпението си. Поради простата причина, че ЕС не само установи безпардонен контрол върху държавите им, но и използва своята власт, за да натъпче страните с мигранти. И да ги унищожи като промени техния генофонд.

Не крият желанието си да напуснат по-скоро ЕС и страните от Вишеградската четворка. Те отдавна вече не се съобразяват с грубия натиск на Брюксел. И ръководят държавите си, съобразно своите национални интереси. Заради това ЕС-овските чиновници се принудиха да накажат Полша като я лишат от право на глас в Съвета на Европа. Унгария също е на път да бъде лишена от правото на глас. Защото нейният премиер Виктор Орбан последователно и твърдо отказва да се подчинява на чиновниците от Брюксел. Както и на Транснационалните западни корпорации, които надничат зад гърба им.

Трябва да добавим, че страната, в която хората имат най-силно и ярко изявено желание да напуснат ЕС и НАТО, е нашата България. 85% от българите изпитват откровена неприязън към тази западна структура, която убива българската икономика и принуждава гражданите да напускат пределите на своята родина. Хората са вбесени от неприкритото желание на Брюксел да ликвидира не само икономиката и жизнения стандарт. Еврочиновниците и техните тукашни пудели от ГЕРБ, посягат с мръсни ръце и на нашата история, на традициите ни, на вековните връзки с  нашата посестрима Русия, на основите на самата ни държавност.

В Гърция само преди две години избраха правителството на Алексис Ципрас, чиято партия Сириза обещаваше да прекрати диктата на ЕС и да изведе страната от убийственото членство в ЕС.

Перманентните кризи в Италия и Испания, заради чуждата за тях евровалута, която ги ограничава тотално в търговския обмен, също дават предимство на настроения и желания за скъсване с Евросъюза. Защото все повече хора и правителства възприемат излизането от ЕС като възможност за свободно развитие на държавите, съобразно техните исторически особености и традиции.

Следователно се очертава една трайна тенденция. Народите и държавите не искат повече да са роби на ЕС. Не искат да са членове и на НАТО. Не искат друг да диктува живота и бъдещето им.

А щом народите го искат, то ще се случи. Въпреки натиска на Брюксел. Защото принудата действа само, докато се изчерпи търпението. След това гръмва бурята на народния гняв!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “От последните минути: Нещо СТРАШНО се случва в ЕВРОСЪЮЗА! Брюксел в паника! Вижте ЗАЩО!

  1. Макар, че още не съм си пре-потвърдил едно такова намерение на Швейцария, новината наистина е предизвикваща паника. Не само за Евросъюза. Колкото до Българя – всеки властоимащ и управляващ в момента ще каже „Гладна кокошка – просо сънува“. Останалото – нека е плод на лични размишления на читателите.

  2. Всичко друго може да е вярно, НО! само една забележка…. Швейцария не е в Евросъюза! За какво излизане тогава тук се говори?! Понякога като чета такива неща си казвам, евала, този човек като че ли чете мислите ми, говори от моето сърце…..Но после като прочета такава 100% грешна информация, се питам защо ли го прави този човек?Не иска ли да ме поведе по грешна посока и дали не е точно тази целта?! Както се казва, бъдете любопитни, бъдете внимателни! И на мен не михаресва този унищожителен Евросъюз, но кое е гаранцията, че авторът истината казва, сед като има 100%-ви неистини в статията.

  3. Швейцария не е в ЕС. На територията и няма мигранти освен рябатещите тук съвсем легално. Ако по някакъв повод предложат на Швейцярия да влезе в ЕС като страна членка…. швейцарците зя пореден път ще откажат. Когато пишете статия проверявайте фактите за да не изглеждате глупаво след публикацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *