Още един министър влезе в списъка с евтините апартаменти, направо го е купил без пари

България отблизо

Днес в кулоарите на парламента Валери Симеонов призова премиера Бойко Борисов да си огледа министрите, тъй като има още такива с придобити апартаменти на съмнителна цена. Имаше и жокер – жилището е в Овча Купел на ул. Бързарица 2, като е е с големина 142 кв. м., а е придобито за 61 хил. лева.

Справка показа, че това е жилището на Николина Ангелкова, министър на туризма. Сделката се вижда от декларацията на Ангелкова пред Сметната палата от 2013 г., публикувана в медиите, когато тя е зам.-министър на регионалното развитие. От нея става ясно, че жилището е придобито през 2008 г. в пика на високите имотни цени, като за него са платени едва 222 евро на квадрат. Фирмата-строител е „Стобис 2000“.

През 2008г. цените са вървели около 1200 евро на квадрат в този район, т.е. подобно жилище би следвало да струва около 170 000 евро.

Войната между Симеонов и Ангелкова се води отдавна, а причината са хотелите и реда по морето.

Председателят на НФСБ намекна още преди година, че тогавашната зам.-министърка се е облагодетелствала от властта, но медиите скриха информацията.

Туристическата ни примадона обаче води по точки останалите си колеги, тъй като е закупила жилището си шест пъти по-евтино!

Засега тя не е дала отговор как се е случило това икономическо „чудо“. Самата Ангелкова казва, че няма нарушение на закона и апартамента е купен от родителите й, които броили за него 75 000 лева.

Брокери на недвижими имоти реагираха веднага и помолиха Ангелкова, ако намери апартамент в София, в квартал „Овча купел“, който да е 142 квадрата и да струва 75 000 лева, да се обади, те ще го купят веднага, без повече обяснения.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *