Пак ни изложиха международно: „Перфектният“ английски на Екатерина Захариева смаял дипломатите! И видео!

България отблизо
Изключително първоначални базови познания по английски език показа външният ни министър Екатерина Захариева по време на конференция с участието на представители на различни европейски институции.

Дипломат №1 на България демонстрира “завидни” лингвистични умения по време на международната пресконференция “Демокрация, която дава резултати: Реализиране на пълния потенциал на Западните Балкани”.

 

Събитието е организирано от Центъра за изследване на демокрацията и се е състояло на 16 март. Клипът от събитието обаче предизвика бурни реакции в социалните мрежи.

Причината е нивото на английски език на Захариева.

 

Според биографията на външният ни министър Захариева владее английски и немски език. От нейната реч обаче се вижда, че “завидното” ниво е по-скоро начално. Захариева допуска всевъзможни граматически грешки, присъщи по-скоро за ученик в начална фаза на своето обучение.

И заради това, вероятно, е паднал голям смях на конференцията. Но понеже дипломатите все пак са дипломатични, те се смеели под мустак, а който няма мустаци – се смеел под сурдинка.

Но, въпреки всичко, се смеели от сърце на бисерите, които раждал английският език на нашия „първи“ дипломат.

вижте видеото:

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *