Паника в САЩ: „Блумбърг“ каза нещо за Русия, което никой на Запад не може да преглътне!

Свят

В началото на всяка година, водещата американска агенция за делова информация Блумбърг, публикува прогнози за това какво да очаква светът през новата година.

Сценариите твърде често са неприятни, плашещи и дори страшни. Тази година обаче, Блумбърг радикално надскочи дори своите най-страшни прогнози като представи на обществеността само един, но затова пък напълно апокалиптичен сценарий. А ролята на „главния злодей“ в този сценарий, журналистите от агенцията отреждат, познайте на кого?! На Владимир Путин, разбира се.

В общи черти, апокалиптичното видение на Блумбърг за 2019 г. под названието „Пожари, наводнения и глад“ изглежда по следния начин: заради климатични изменения или климатични аномалии Земята губи огромна част от своя зърнен урожай и рекордно големи добиви на зърно през 2019 г. има само в Русия и САЩ.

Това е сценка първа на „Апокалипсиса по Блумбърг“. В сценка втора, на преден план излиза Владимир Путин. За да защити руснаците от глад той взема „катастрофалното“ за света решение да спре износа на зърно. В резултат, цените на хляба в Русия падат, но целия останал свят потъва в продоволствена криза, която се усилва и от решението на Тръмп също да спре износа.

Показателно е, че американските журналисти, по свой стар навик, даже не се опитват да дадат логично обяснение на решенията и действията на руския президент. Заради което, уважаваната агенция веднага се спуска до нивото на най-елементарните детски комикси, където действията на „злодея“ не се нуждаят от обяснение. Той е злодей и това е достатъчно.

Следващата сценка е в същия дух. Заради световния глад, пълчища от мигранти нахлуват в Евросъюза и той също потъва в криза. Неизвестно защо, Китай започва да окупира спорните острови в Южно-Китайско море, а Доналд Тръмп хвали Владимир Путин и решава да доубие планетата с глобални санкции.

И тук следва да отбележим, че само преди няколко години, на американските журналисти никога нямаше да им дойде на ум, да назначат Русия за световна държава и глобален икономически играч. Който на всичко отгоре държи ключа от световния пазар на зърно. И то по простата причина, че тогава Русия нямаше такова напреднало и мощно селско стопанство, каквото има сега.

Нещо повече. Русия отдавна държи ключа на световния енергиен пазар, както и на световния пазара на въоръженията, да не говорим, че тя е и главна космическа сила. Е, как Руската федерация да не е световна държава и глобален икономически играч, при положение, че държи толкова много ключове, от които зависи оцеляването на света?! И как Владимир Путин да не е най-влиятелният и мощен лидер в целия свят, та дори и в познатия ни Космос?!

И точно в това е огромният гаф на американските Блумбъргови журналисти. Опитвайки се да очернят Владимир Путин и Русия, те всъщност признават, че РФ е световна държава и глобален играч, много по-мощен дори от САЩ. С други думи, както казва българският народ, вместо да извадят очи, американците изписаха вежди на мощния руски Колос.

Впрочем, има назначен и втори виновник. Както се сещате това е Китай. Защото китайският внос изсмуквал парите на Америка. Ами защо внасяте толкова стоки от Китай, бе драги американци? Произведете си ги сами. Да, но капиталистическият начин на производство и продажба, оскъпява до неимоверност стоките.

Затова производствата в Китай и Русия ще са по евтини от тези в САЩ и Запада. Понеже двата Колоса са стиснали в здрава хватка, така наречената „дълга ръка на пазара“, която обогатява малцина мошеници, и прави бедняци всички останали.

Но фактите са упорито нещо. И постепенно янките, искат или не, ще признават превъзходството на Русия във всички области на обществения живот. И по цялата земя.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Паника в САЩ: „Блумбърг“ каза нещо за Русия, което никой на Запад не може да преглътне!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *