Патриотите скочиха на Борисов и направиха нещо изненадващо! Ще се смаете!

България отблизо

Коалицията „Обединени патриоти“ прие извънредно решение след неочакваната оставка на социалния министър Бисер Петков.

Те поискаха да се събере големия коалиционен съвет, заради оставката на министър Петков, който отговаря за социалната политика на Кабинета „Борисов 3“. Съветът вече е насрочен за вторник.

Това съобщи за „Дарик“ и „Блиц“ лидерът на НФСБ и зам. председател на парламента Валери Симеонов.

„Естествено, че съм изненадан от тази оставка. Не знаехме“, коментира той и отказа по-задълбочен коментар преди да се е провел лидерският разговор с ГЕРБ.

Симеонов уточни, че управляващата коалиция ще обсъжда и други въпроси, които чакат ред да бъдат решени.

По-рано днес, министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Шефът на социалната комисия в парламента д-р Хасан Адемов, също се оказа, че е изненадан от новината.

Според зам. председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, натрупаното напрежение в системата е довело до това премиерът Бойко Борисов да поиска и приема оставката на социалния министър Бисер Петков.

Красимир Велчев подчерта, че ако една партия държи на себе си и иска да бъде подкрепяна, то това е формулата и начина да съществува и да се развива.

А ние си мислим, че просто шефа на Кабинета отново започна да натиска предпазните бушони. Защото Борисов отдавна действа като цар, а не като шеф на партия и правителство. И защото социалното напрежение наистина се трупа от доста време, а местните избори само забавиха този процес.

Но хората наистина са недоволни от хала си. Синдикатите искаха да скочат, заради болничните. Фандъкова прави данъците по-големи. Кметовете по места също увеличават парите за данъци. В образованието не стигат другите проблеми, ами сега редактират и патриарха на българската литература Иван Вазов. Здравеопазването също е пълно с проблеми. Въобще цялата държава трещи по шевовете.

И понеже няма икономика, а правителството я кара на заеми, скоро всичко ще експлодира. Затова Борисов се мъчи да забави малко експлозията. Но няма да му се удаде. Понеже хората вече нямат нито търпение, нито желание да търпят повече.

istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *