Политическа партия „АБВ“: Борисов подписал секретни договори със САЩ!

България отблизо

При визитата на българската делегация в САЩ, водена от премиера Бойко Борисов, са подписани секретни документи. Това предположение изрази доц. Георги Кючуков от Изпълнителното бюро на партия АБВ.

Това съмнение е подкрепено от присъствието на военния министър в делегацията. От партията не са открили нито един друг документ, който да документира какво е постигнато в САЩ, освен съвместната декларация.

„Съществуват предположения, че има подписани секретни документи. Това се подкрепя и от факта, че в делегацията беше министърът на отбраната, което по дипломатически път значи, че има някакъв предвиден съвместен документ със съответния му колега в Щатите“, каза Кючуков.

По думите му около изграждането на Координационния център за военноморските сили в Черно море има много въпроси, на които българското общество трябва да получи конкретни отговори.

Доц. Кючуков определи като странно изявлението на военния министър, че този център ще бъде в координация с граничната полиция на държавите от Черноморския регион.

„В Бургас има такъв център, който координира дейността на морските администрации на всички държави от Черноморския регион и този център върши много добра работа. Кой ще финансира изграждането на този център? Този център ще бъде под командването на НАТО или под командването на САЩ“, запита Кючуков.

По думите му за такъв център се е говорело на срещата на върха от Уелс през 2014 г. „Ще има ли българско присъствие в този център, кой ще го обслужва, кой ще го строи, кой ще доставя апаратурата“, запита той и продължи с въпросите – как този център се съчетава със заявлението на премиера, че той иска Черно море да бъде зона на туризъм, а не да има военни кораби./Източник frognews.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *