Политолог разкри кой ще бутне правителство! Идва ли краят на ГЕРБ?

България отблизо

Политологът доц. Валентин Вацев предвиди падането на правителството на Бойко Борисов.

Причините, според него, няма да са уличен преврат, или натиск от страна на опозицията. Нинова натиска силно, но не прекалено, за да го събори. БСП не иска в момента властта, тъй като ГЕРБ е довел страната до критична точка. Много дългове, много заеми, безработица и бедност.

Кавгите в парламента и непрекъснатото вадене на компромати няма да доведат до оставки. ГЕРБ ще си отиде по естествен начин, защото повече не може да управлява. Правителството ще падне след много дразги между самите управляващи и защото такъв тип авторитарна власт е изчерпана.

 

Експертът беше категоричен, че ако Борисов иска да избегне падението си,  трябва да си вдигне авторитета, да  стане представителен в очите на обществото, да спре с хвалбите и да се залови с истински дела, които действително ще подобрят живота на хората. Сега  премиерът няма авторитет, не му вярват, често е обект на подигравки,  често  основателни. А народът като цяло не му вярва и колкото повече се хвали, толкова повече негативи си навлича.

„Заплахата за него е в елита му. Предателите и гадовете, които той вижда, не се намират  на „Позитано“, те са плътно до него. Гледат го в очите и заговорничат зад гърба му. Знаят, че доверието към него е изчерпано и ще се опитат да обновят партията, като го свалят заедно с най-компрометираните фигури. И ще се появи същата партия, но под ново име и отново ще се опита да управлява“ , категоричен е доц. Валентин Вацев.

Той обаче не уточни Цветанов участва ли в заверата за преврат или също ще бъде жертван.

Но е сигурен, че хората около Борисов вече дърпат килимчето изпод краката му, за да се задържат на власт.

Друг е въпросът народът ще повярва ли и ще гласува ли за тях!

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *