Политолози отново скочиха: Румен Радев е в „безвъздушното пространство“!

България отблизо
Президентът Румен Радев влезе в капана на търсената нова конфронтация между ГЕРБ и БСП. Това каза политологът доц. Румяна Коларова.
Според нея е абсолютно неадекватно сегашната политическа система да се определя като недемократична, а режимът като авторитарен. „Това обаче е стилът и патосът на основните противници на управляващите. Ясно е, че този патос беше свързан с очакването за предсрочни парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов категорично заяви, че няма да има предсрочни избори, защото няма предпоставки за това.
Убедена съм, че управляващите ще направят всичко възможно да няма предсрочен вот. Това изпуска въздуха на техните опоненти, които са като в безвъздушно пространство, защото до момента сякаш всичко беше фокусирано върху очакването, че на Борисов няма да му издържат нервите и отново ще има предсрочни избори“, обясни доц. Коларова, цитирана от blitz.bg .
„Търси се нов вид конфронтация и президентът Румен Радев влезе в този капан“, добави политологът. „Това няма да урони имиджа му, но ще пострада президентската институция“, обясни тя. Според анализатори и политици, увлечени от радикалната стратегия, ГЕРБ си отива, припомни Коларова, като уточни, че те предвиждат за партията съдбата, която сполетя две от политическите алтернативи на БСП – СДС и НДСВ, които залязоха от политическия хоризонт.
По думите й, обаче, ГЕРБ, и като партия, и като управление, показва много по-голяма устойчивост, отколкото НДСВ и СДС.
Остава да попитаме Румяна Коларова, след като ГЕРБ проявяват толкова голяма „устойчивост“, защо аферите и далаверите на управляващите никнат като гъби след дъжд, а оставките на министри вече станаха всекидневно явление? Защо процентите на хората, които все още мислят да гласуват за ГЕРБ се топят като ланския сняг и гражданите обмислят радикални алтернативи за спасение от наглото управление на Борисов и ГЕРБ?
И не се ли нарича това нахалство и наглост, вместо „устойчивост“?! Нека тази „политоложка“ да отговори най-напред на тези въпроси, а след това да дава оценки за дейността на президента Радев и за това дали щяла да пострада президентската институция или не. Нека Румяна Коларова да проумее, че ГЕРБ наистина си отива, колкото и това да не се иска на Борисов и пуделите около него. Защото колкото повече се натиска във властта Борисов и ГЕРБ, толкова повече нараства гневът на хората, които отдавна искат тази партия да слезе веднъж и завинаги от политическата сцена в България.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Политолози отново скочиха: Румен Радев е в „безвъздушното пространство“!

  1. Тия, ако ставаха,можеха да му скочат на президента на она работа !? Но,като ги гледам ,що за грозотии са,и за това не стават !?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *