Политолози: „Отровното трио“ трябва да признае, че президентът е истинският лидер на протестите!

България отблизо

Блокадата на важни кръстовища в столицата и магистрали в провинцията е рискова стратегия на протестиращите. Така те мислят, че ще съберат повече подкрепа.

Протестите са подкрепени от обществото – от около 60%, но да видим дали сегашните действия няма да разколебаят хората. Това заяви в сутрешния блок на БТВ политологът Даниел Смилов. 

„Подобна радикална мярка, с блокирането на ключови булеварди, е съмнителна. Когато всеки ден се блокират кръстовища, действията вече не са събитие, а досадно ежедневие“, каза още по темата политологът доц. Стойчо Стойчев.

„Би било трудно след оставка на Борисов да не се стигне до предсрочни избори“, коментира Смилов. А там само президентът има думата.

„Автоматично хората казват, че подкрепят протеста, защото е социално приет отговор. Но започват да се замислят, когато ги попитат за предсрочни избори“, разкри доц. Стойчев и допълни: Няма нужда от предсрочни избори 3 месеца преди редовния вот“!

„КС заяви в решение, че президентът е недосегаем. Ако не могат да се събират доказателства за държавна измяна, то какъв е смисълът“, попита той по темата възможно ли е разследване на президента.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че ако протестиращите искат успешен край на протестите, то така нареченото „Отровно трио“ трябва да признае, че президентът е истинският лидер на протестите. И да укрепва авторитета му, а не да го принизява. Защото само президентът има правомощията да състави служебно правителство при евентуална оставка на кабинета. А ако служебно правителство, формирано от Румен Радев подготви предсрочни или редовни избори, тогава те ще бъдат честни и ще отразяват истинският вот на народа.

В такъв случай, партията на Борисов не само ще загуби изборите, но и ще изчезне напълно от политическия небосклон. Понеже за нея няма да гласува и сегашната клиентела на Борисов и ГЕРБ, уплашена за топлите си местенца, които ще иска да запази и при новата власт.

Затова президентът е единственият шанс на хората в България да се промени сегашният модел на управление. той е и истински родолюбец, който работи за това народът, а не олигарсите ад спечелят от евентуална промяна в управлението на страната.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *