По невероятен начин Русия изгони американски кораби от Черно море!

Свят

Русия нееднократно и години наред предупреждаваше наглите американски кораби да не влизат в Черно море, понеже то не трябва да става арена на битки и сражения. 

Нещо повече. Американците нямат никаква работа в  Черно море, което се намира на 11  хиляди километра от страната им. Народите, които живеят по крайбрежието на Черно море искат то да е море на мира, туризма и дружбата.

Така че в случая, американците с техните кораби и оръжия са съвсем излишни. Но понеже те явно са забравили какво се случи с техния грамаден кораб „Доналд Кук“, който на всичко отгоре бе снабден с оръжия от най-новата дума на техниката, като автономната бойна система с изкуствен интелект „Иджис“, която е способна да води самостоятелно бойните действия, без да чака заповедите на хората, се налагаше да им бъде преподаден още един урок.

Припомняме, че само един руски изтребител, снабден със средства за радиоелектронна борба принуди мощният есминец да замръзне на място, оръжията му да изключат, а той да не може да измине и метър разстояние.

Ето и новият урок. Преди известно време американският военноморски разрушител „Портър“ влезе в Черно море и се приближи на опасно разстояние до Кримския мост. Обхватът на оръжията му беше достатъчен, за да застраши този огромен, но мирен обект, във връзка с което руският флот трябваше да приложи ответни мерки.

Припомняме, че „Москва многократно предупреждаваше чуждестранните военни кораби да не преминават през Керченския залив без разрешение“, заявиха авторите от китайското издание Соху.

Но въпреки това американският разрушител „Портър“ навлезе в Черно море и се опита да заплаши Керченския проток и Кримския мост. Стражевите кораби имаха сложната задача не само да спрат разрушителя, но и да го изгонят от акваторията. Въпросът е как трябваше да постъпят в случая?!

И руските моряци заложиха на изненадата. Съвсем неочаквано, на пътя на гордия есминец изникнаха два руски кораба, които преградиха по такъв начин курса на „Портър“, че той се оказа пред непробиваема преграда. Нещо повече. Сякаш нищо не се е случило и американският кораб го няма, руските моряци започнаха учения с бойна стрелба помежду си. И ако гордият есминец искаше да продължи пътя си, той трябваше да премине през снарядите.

Това се видя прекалено опасно на „героичните“ американски моряци. И те веднага свиха знамената, промениха курса и бързешком се измъкнаха от черноморската акватория, в която съвсем спокойно продължиха да плуват и охраняват, не толкова големите, но умни и храбри руски кораби.

Според авторите на Соху, тези маневри не могат да бъдат наречени другояче освен позорно бягство, защото един елементарен руски трик уплаши до такава степен мощния кораб от американския флот, че той не се поколеба да си плюе на петите, съобщава в свой материал изданието politros.com. 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *