Предпоследно: Има ли Борисов къща в Барселона? Ето отговора, който всички чакаха!

България отблизо
Състав на Софийския градски съд (СГС) прекрати гражданското дело за клевета, заведено от бизнесмена Иван Саздов срещу избраната за евродепутат Елена Йончева. Причината за решението на съда е неизпълнени от Саздов указания да плати в срок държавната такса от 40 000 лв., която е 4% от стойността на иска.

След изтичане на законовия срок за обжалване определението за прекратяване на делото е влязло в сила, съобщиха от СГС.

 

Бизнесменът Иван Саздов заведе граждански иск в размер от 1 млн. лв. в края на май. Седмица преди това Йончева внесе в прокуратурата сигнали с документи, свързани с прехвърляне на фирми на братовчед на премиера Бойко Борисов. В единия от сигналите е споменат бизнесменът Иван Саздов като представляващ офшорната фирма „Palms Enterprises“ (Overseas) LTD, като се твърди, че фирмата е изпратила по сметка на „EMA BGS SL“ 1.7 млн. евро, представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния баща.

 

За тази къща бе споменато за първи път в записите „Яневагейт“ през 2015 г. от бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева, която свърза името на Борисов с покупката.

 

Иван Саздов е създател на тенис клуб „Банкя“. Той беше в инициативния комитет, издигнал Бойко Борисов за кмет през 2005 г. Тогава Саздов отрече да е купувал имот в Барселона и да има офшорка „Палмс Ентерпрайсиз“, която е превела 1,7 милиона евро.

Отново остава висящ въпросът има ли Борисов къща в Барселона, или не.

Саздов завежда дело срещу Йончева за 1 милион лева и след това се разсейва и не плаща задължителната такса в съда.

Защо?

Пари ли няма?

Ами да заведе дело за 1 лев, за да възтържествува справедливостта.

Но и това не прави. Нямал пари и дори не иска на заем от…той си знае от кого.

Гръмва новината, че ще  съди Йончева, след което се отказва по необясними причини. Разчитайки, че никой няма да се заинтересува има ли такова дело, или не.

А може би и се страхува да бъде даден ход на делото, тъй като ответницата притежава и други документи, които е дала в съда.

И могат да излязат доста нелицеприятни истини.

Има ли къща Баце, или не?

Направете си извода сами.

Tagged

1 thought on “Предпоследно: Има ли Борисов къща в Барселона? Ето отговора, който всички чакаха!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *