Президентът Радев: Купуването на новите изтребители потъна в радиомълчание. Сделката е ясна, но кой ще я плаща?

България отблизо

Спор между президента и управляващите се разгоря и заради преговорите със САЩ за новите изтребители.

„След като правителството и Народното събрание „задраскали“ състезателната процедура, която била гарант за постигане на най-добри условия за България, вече трудно можело да говори за преговори“, смята държавният глава.

Военният министър Красимир Каракачанов отрече преговорите със САЩ да са предопределени. „Бих коментирал неговите думи – когато се водят преговори, трябва да има радиомълчание. В края на краищата темата с превъоръжаването на армията не трябва да влиза в предизборната реторика. Абсолютно не съм съгласен, че няма преговори. Преговори има – тежки са, но те ако бяха лесни, още преди 10 години, когато сегашният президент беше командващ на Военновъздушните сили, щяха да приключат и щяхме да имаме отдавна нови изтребители”, коментира Каракачанов, цитиран от Нова телевизия.

Според президента обаче всичко става на тъмно и не се знае цената, която ще плати България.

Tagged

1 thought on “Президентът Радев: Купуването на новите изтребители потъна в радиомълчание. Сделката е ясна, но кой ще я плаща?

  1. Е, то е ясно че е свързано с изборите за европарламента и важната възможност „звездите“ ни в политиката да вземат големи европейски заплати. Сега нали това зависи от избирателите. Абе добре! Следвайте моите идеи за добруването на България! 🙂 Идеите са важни! Като има идея, може всичко да се направи. Както и хубавите идеи на други умни хора от народа. Управниците ни все пак се съобразяват и ако не им достига ум може със шепи да вземат от интернет мрежата и от недоволните. Между впрочем на всички е от ясно по- ясно, че не ни трябват тия американски самолети! А и нямаме излишни пари! Няма защо някого да нападаме или да водим война. Както нямаме нужда и от общопрактикуващите лекари. Просто са излишни. Трябват ни специалисти, които да могат да лекуват и сериозна научно изследователска дейност в медицината! Разумното решение е да се въоръжим, ако толкова много трябва да го правим с техника, която на 100% да ни гарантира защита от евентуално нападение. Ако ние сме умни, работим, творим и създаваме блага, материален и интелектуален продукт, никой няма да ни напада, а напротив- цял свят ще ни обича и уважава!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *