Президентът Радев скочи срещу ГЕРБ! Вижте скандалния резултат!

Скандали

В необявената битка между президента Радев и правителството резултатът вече е много на нула.

И от двете институции твърдят, че война няма, но всъщност се води подмолна битка от хората на Борисов, които искат да смачкат авторитета на президента, за да може Бащицата да го дискредитира и да заеме мястото му.

Играта е толкова прозрачна, че чак некадърна. Цяла България вижда как глутницата е захапала президента и го ръфа от всички посоки, но Борисов се удря в гърдите и лицемерно обявява, че го уважава и даже се съобразява с думите му. Едва ли не всеки ден двамата си пият кафето и решават какво добро да направят за държавата, а всъщност дори не са си виждали очите.

Радев обаче действа твърдо и категорично.

Досега не е отстъпил нито крачка от позициите си.

Само с няколко думи той направи на пух и прах антикорупционната комисия. Президентът лаконично обясни, че тази избрана от ГЕРБ  комисия ще бъде неефективна и се стига до парадокса  депутатите да разследват сами себе си дали крадат. И ако няма външен и независим коректив на работата им, все едно комисия няма, а маркиране на дейност.

Колкото до мораториума за лекарствата, той заяви лаконично във Фейсбук:    „Искам да е ясно на всички, че винаги стоя зад думите си и че ще работя за интересите на българския народ! Не зная защо от управляващата партия ГЕРБ непрекъснато  да ме атакуват и вместо да търсят открит диалог,  ми  изпращат някакви недоизказани  послания чрез телевизионният екран. Надявам се, че не вярват, че  се страхувам от тях и че ще пристъпя думата си и няма да служа на народа.

Никога  не се измятам от думите  си,  защото  съм военен,  с чин генерал и честта на пагона  не ми позволява да лъжа хората в очите. Това го правят другите, които  трети мандат предизборно говорят едно, а след това  като вземат властта вършат абсолютно  друго! Просто не съм от тях!“

Дори, когато се заговори за импийчмънт, държавният глава не се предаде и не се стресна. Обяви, че ще остане верен на принципа си да  работи единствено за България.

От ГЕРБ бързо подвиха опашки, защото им е ясно, че вотът за импийчмът няма да мине. И подобна политическа стъпка би вдигнала  рейтинга на Радев до небесата. Едновременно с това съществува реална опасност тя да предизвика масови бунтове пред парламента, ако на някого му хрумне да се опита да отстрани законно избрания с 2,5 милиона гласа български президент.

Това би означавало,  че ГЕРБ застава срещу народа.   А народът може да отговори подобаващо и да застане срещу ГЕРБ и това да доведе до фатални последици за Борисов и послушковците му.

Радев победи в борбата.

Каза, че няма да подкрепи мораториума срещу лекарствата за онкоболните и Борисов побърза да го прегласува.

Заяви, че няма да подпише решението за гласуваната нова антикорупционна комисия и не го подписа.

Твърдо застана зад интересите на народа и не е мръднал нито крачка от думите си.

Обяви, че няма да играе по свирката на управляващите и не играе.

Придворните медии се опитаха да го съсипят, но народът скочи и го защити.

Дори поиска президентска република.

Радев води с много на малко.

Борисов клекна.

Лае само Валери Симеонов, но той е почти история!

За пръв път в политиката народът видя светлина в тунела.

Ще тръгне ли най-после към светлината?

Автор Станислава Славова,  istinata.net

Tagged

13 thoughts on “Президентът Радев скочи срещу ГЕРБ! Вижте скандалния резултат!

  1. Борисовите чужди подлоги са бита карта,заедно с менторите си и това е.въпрос на време да се случи сгромолясването!

  2. МРЪСНАТА ВОЙНА КОЯТО ГЕРБ ВОДЯТ СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА НЯМА ДА УСПЕЕ !ПРЕЗИДЕНТА ИМА СВОИТЕ МОРАЛНИ КАЧЕСТВА И ТОВА ГО ПРАВИ ЧИСТА И ДОСТТОЙНА ЛИЧНОСТ !КОЛКОТО И ДА СЕ ОПИТВА БОЙКО БОРИСОВ НЯМА ДА МОЖЕ ДА МУ ЗАЕМЕ МЯСТОТО !ТАМ ИМАМАЕ ДУМАТА НИЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ -И КОЛКОТО КРЕЧЕТАЛА ДА ПУСНЕ ДА ГО ОПЛЮВАТ ТЕ ВЕ ЧЕ КАТО ЧЕ ЛИ СВЪРШИХА !НЕКА ДА СЕ ОТЕГЛИ ДОСТОЙНО ОТ КОЛКОТО ДА БЪДЕ ПОЗОРНО ИЗГОНЕН !ДОСТАТЪЧНО СЪСИПА ЕДНА ДРЕВНА ДЪРЖАВА ПРЕМИНАЛА ПРЕ ВОЙНИ РОБСТВА И ПАК Е ОЖЕЛЯЛА !ДА ЖИВЕЕ МАЙКА БЪЛГАРИЯ !НИЕ ПАК ЩЕ Я ВЪЗРОДИМ !!!!

  3. Няма как да спрат недоволството , изродите от герб.Песентта ви е изпята Боклуци ,герберски.

  4. Edinstveniat na4in e da se opravime e prezidentska republika v lizeto na Rumen Radev toi e stabilen i milee za Naroda ….o6te baba Vangia go be6e kazala predi da po4ine .Az sum rabotil v Aviaziata 10 g. po samoletite i poznavam horata ..kolko sa otgovorni ….tam niama mesto za gre6ki.Edna sekunda ne vnimanie zial jivot stradanie…..

  5. Ако и ЦИК се изчисти от ГЕРБ ,може България да тръгне напред .Професорът и Цецо докарват процентите в Централната избирателна комисия и винаги ще са на власт.Гласън на народа не се чува.

  6. Това се случва в розовите сънища русоблизците и предатели на България ,който са готови да ни продадат на Русия вие сте срам за страната си

    1. Къв родолюбец си бе герберска подлого? Твоите хора вече се продадоха на американците и Ви е страх от народа да не вземе да се вдигне. За всичко ще си платите…

  7. Какво да кажа.Много станаха крадците и се настаниха там където им е базата,атова са оссновно СОФИЯ,ПЛОВДИВ,БУРГАЗ и ВАРНА там са народните пари.СЪЗДАФОХА СИ ДЪРЖАВА ВЪВ ДЪРЖАЕАТА и единствения. начин е РЕВОЛЮЦИЯ и РЕВО
    ЛЮЦИЯ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *