Президентът Радев спря Закона за черноморското крайбрежие, ГЕРБ бесни, къмпингарите щастливи

България отблизо
Президентът Румен Радев наложи вето върху два текста от промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Според държавния глава не е редно да се налагат глоби на туристи, при положение че не е разписано къде те биха могли да почиват без да са в нарушение.

 

Той отбелязва, че затягането на режима за т.нар диво къмпингуване е направено без обществено обсъждане. По думите му така се стига до ситуация, в която има разписани в закон строги санкции за къмпингуване извън разрешените за целта места, които обаче не са определени никъде.

 

„Не са определени и условията за ползване и престой в тези места, т.е. няма ги стандартите и нормативите, които са изрично предвидена в Конституцията гаранция за осъществяването на основното право на чиста околна среда”, пише още в официалното съобщение.

 

Според президента се налага „извод за несъразмерност между строгите санкции към гражданите и липсата на строгост към дължимата грижа от страна на държавата”.

Tagged

1 thought on “Президентът Радев спря Закона за черноморското крайбрежие, ГЕРБ бесни, къмпингарите щастливи

  1. по принцип има логика за поправката в ЗУЧК в посочените текстове,но БОКЛУКА,БОКЛУКА г-н ПРЕЗИДЕНТ генериран от тези псевдоеколози къмпингуващи където им падне Е ЗА СМЕТКА НА ОБЩИНАТА В РАЙОНА КЪДЕТО СЕ НАМИРАТ „ЯКИТЕ МЕСТА“,това е основния проблем,че в България всичко ни е само на думи и хвърляне на прах в очите от такива дивокъмпиращи мръсници !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *