Президентът Радев удари ГЕРБ по най-милото! Вижте въпросът, който разтърси Цв. Цв. и Б.Б.!

България отблизо

Президентът Румен Радев настъпи ГЕРБ по най-болното място. Местната власт и превръщането й в оръжие за страх и самоуправство.

Той каза, че в България общините са започнали да се превръщат във феодални владения, а кметовете пък са станал феодали, при които хората се чувстват като крепостни селяни.

В момента  държавата се феодализира целенасочено, намекна държавният глава и обясни, че поредната стъпка е законът за частната охранителна дейност. Този закон ще даде на практика на  кметовете – феодали да си назначат и феодална армия, която ще ги охранява и ще държи в подчинение населението. От тяхната армия ще зависи кой ще бъде пазен и кой не. Вместо към хората, тя може да бъде пренасочена към частния бизнес на послушните поданици и да се пазят техните имения и фирми с държавни пари. Наемниците могат да бъдат ползвани за лични цели и даже за саморазправа, намекна държавният глава и сложи вето на новия закон.

 

На същото мнение е и част от прокуратурата. Оттам заявиха в началото на февруари,  че хората се страхуват да   подават сигнали срещу кметове и да се оплакват от безчинствата и самоуправството им. Страхуват се, защото са зависими. Кметовете издават разрешителни, кметовете решават как ще живееш, ще имаш ли собствен бизнес, или ще ти хлопнат кепенците и никой не смее да каже на глас, че това са хора, които се изживяват като собственици на общините, правят каквото си искат с общинското имущество, обграждат се с цяла армия роднини и ги назначават на възлови постове и на практика общините се превръщат в тяхно владение, а хората в безмълвни подчинени.

Това влияе и на изборите. Ненапразно ГЕРБ искаше кметове във всеки град, всяко село и всяка паланка. По този начин се контролират избирателите, диктува им се как да гласуват, в комисиите има подставени лица и ГЕРБ печели не от любовта, а от страха на електората.

Тези процеси на пълно обсебване на властта  особено силно се виждат  в пловдивска, хасковска  и пазарджишка области, където голяма част  от кметовете са със не дотам чисто криминално минало. Специална проверка е показала,  че някои от градоначалниците пък  преди това са работили в МВР и отлично владеят триковете за подчинение на хората, за обработка, манипулация и знаят какво да правят с властта и как да я използват най-добре в своя полза и полза на партията-майка.

Ако заработи  законът за частната охранителна дейност, той ще даде допълнителни привилегии на част от   герберските  кметове за мачкане и пълно подчинение на населението.

Това е и една от основните причини за пръв път президентът и главния прокурор да са на една и съща позиция и да искат стопиране на закона за частната охранителна дейност, набързо  приет с гласовете на управляващата коалиция.

В сегашните феодални владения не може да влезе никой и да разрови какво се случва. Малкото журналисти, които са дръзнали да разследват кметовете за далавери, вече са дадени под съд. Това запушва устата на медиите, защото те не смеят да ровят в мръсотията от страх да не бъдат осъдени.

Феодална държава ли е България, попита президентът?

Отговорът е ясен…

Но дали на народа също му е просветнало в какъв строй живее в провинцията?

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

5 thoughts on “Президентът Радев удари ГЕРБ по най-милото! Вижте въпросът, който разтърси Цв. Цв. и Б.Б.!

  1. Открит стои и друг въпрос – правото на кметовете да ипотекират общинско имущество! Това че става с решение на общински съвет е чиста формалност!!! В последните години медиите огласиха редица случаи на отнемане на общинско имущество за непогасени кредити. Кои ненормалници и кога са измислили тази абсурдна законодателна норма – кмет да залага временно предаденото му за стопанисване имущество. То е все едно наемател да заложи чуждия апартамент и да се изхлузи по чорапи, ни лук ял ни лук мирисал!!!

  2. Ами президентът Радев какво още чака??? Наистина танковете да влязат и да окупират министерския съвет, и престъпниците да излязат вързани и народът да ги убие с камъни, заедно със семействата им. Те са изверги, които трябваше отдавна да са изгнили, а ние ги търпим още да безчинстват. Това е престъпление!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *