Приятелят на Русия Матео Салвини с най-голяма подкрепа в Италия!

Свят

Вицепремиерът на Италия Матео Салвини, който е и лидер на партията „Лига“, се обяви за провеждане на нови избори в страната. 

Той посочи, че правителствената коалиция вече няма мнозинство в парламента.

Това предаде Дойче веле, цитирана от blitz.bg.

„Да отидем незабавно в парламента, за да потвърдим, че вече нямаме мнозинство. И след това бързо да се обърнем към избирателите.“ – е заявил вицепремиерът.

Днес премиерът Джузепе Конте и Матео Салвини се срещнаха с президента на Италия Серджо Матарела в опит да потушат конфликта между „Лига“ и коалиционния й партньор – движението „Пет звезди“. Между другото, този конфликт вече почти утихна, защото двете управляващи партии се сближиха пред лицето на истинските проблеми, с които се сблъсква народът на Италия.

Затова в петък, Салвини внесе вот на недоверие срещу правителството, съставено от неговата партия „Лига“ и движението „5 звезди“ на Луиджи ди Майо. Планът им е да предизвикат предсрочен вот през октомври и Салвини да застане начело на новото италианско правителство. Този план среща съпротива от страна на партиите, които са в опозиция. Но те едва ли ще имат решаващата дума.

А и движението „5 звезди“ едва ли ще има нещо против, понеже социологическите проучвания вече дават на партията на Матео Салвини над 44% при евентуални нови избори през октомври тази година.

Така че, големият италиански приятел на Русия и Владимир Путин, Матео Салвини вече практически е без конкуренция за поста премиер в едно бъдещо правителство на Италия.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *