Протест с наколенки! Български министър се извини на ЕС, че ги безпокоим и заяви силната ни преданост към Брюксел!

България отблизо

Протестът на българските превозвачи и колегите им от Полша, Литва, Унгария, който започна  в  Брюксел, не е израз на евроскептицизъм.

Това каза в ефира на „Здравей, България” транспортният министър Росен Желязков. Той също е в белгийската столица, за да участва в заседанието на ресорната комисия, на което ще се обсъждат мерките от пакета „Мобилност”.   „Този пакет радикално погазва принципите на ЕС за функционирането на свободния пазар, конкурентоспособността, правата за достъп, свободното движение на хора. Докладчиците по тези антиевропейски досиета трябва да се срамуват от основателите на Съюза”, категоричен бе Желязков.

Той обясни, че две от трите досиета, които ще се разглеждат от транспортната комисия днес, са против нашите национални интереси и тези на другите страни от групата на единомислещите.   „Може да се получат интересни решения, които да отидат в пленарна зала. Например докладът за връщането на камиона да бъде приет, а на съвет това нещо вече е отменено. Тогава ще се отиде на трилози и комисията ще ни подкрепи”, каза още транспортният министър.

Докъде паднахме само!

Да стачкуваме и в същото време да се извиняваме.

Да ни мачкат, но ние да твърдим, че сме изпълнени с оптимизъм.

Да се затвурнат до Брюксел министри под натиска на народа, но да се оправдават, че много обичаме ЕС и сме съгласни с всяко решение и дори през ум да не ни минават скептични мисли.

И никой, ама никой да не потърси отговор от евродепутатите ни  защо, когато срамният и унизителен пакет бе предложен, те не направиха нищо.

А сега подкрепяли шофьорите.

Подкрепят ги, защото идват избори.

12 хиляди евро заплата плюс командировъчни, плюс цял екип, който всеки сам си назначава, не са за изпускане.

Най-добре спрете с лицемерието и се разцелувайте в Юнкер.

И хубаво го дръжте от двете страни, че едва се крепи човекът с този ишиас…

 

loading...

Tagged

3 thoughts on “Протест с наколенки! Български министър се извини на ЕС, че ги безпокоим и заяви силната ни преданост към Брюксел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *