Проф. Александър Маринов: Скандалът няма да свърши щом Цветанов отново ще прави избори!

България отблизо

Напускането на Цветанов е компромис от страна на премиера Бойко Борисов. Това каза в обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов.

Това според него няма да удовлетвори обществото. Любопитни са процесите, които се случват в ПП ГЕРБ, каза още той.

„Цветанов демонстрира смирение пред лидера Борисов, но това не означава, че той няма да пожелае да си възвърне първоначалните позиции. Трябва да се следи как ще се променят нещата в парламента. Днес Валери Симеонов възхвали Цветанов като блестящ политически посредник, а сега ще видим как ще вървят процесите без него. Парламентарната група ще поеме Даниела Дариткова. Но как ще контролира групата? Тя самата е достатъчно сложен конгломерат. При всяко положение се очакват усложнения, в и без това сложната парламентарна ситуация“, коментира проф. Маринов, цитиран от epicenter.bg.

Проф. Александър Маринов каза още, че не по-малко важно е, как тази стъпка от страна на Цветанов ще се възприеме от общественото мнение. А то не приема оставката на Цветанов, ако той отново ще прави изборите на ГЕРБ.

Според него нещата няма да приключат само с напускането на Народното събрание.

И наистина, досега бяхме свидетели как знайни и незнайни политолози повтаряха мантрата, че Цветанов е много необходим за ГЕРБ, защото държал структурите и организирал изборите. А това означава, че има нещо скрито в Цветановата „организация“ на изборните победи за ГЕРБ. По простата причина, че той не е някакъв гений в тази работа. Още повече, всички видяхме как се мъкнат чували в изборните нощи и как, по думите на големия Алеко Константинов се „угасят свещите“, за да стане всичко на тъмно в изборната нощ.

Така че професорът е прав. Народът няма да бъде удовлетворен от това „тежко“ наказание за Цветанов. Защото той трябва да напусне и предизборния щаб и самата ГЕРБ. Не може човек, обвинен в търговия с власт и подал оставка да продължава да е на върха в управляващата партия.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *