Проф. Светлана Шаренкова: Бойко, спри русофобията на ГЕРБ, от това губи цяла България!

България отблизо

В Мюнхен премиерът Бойко Борисов отрече на срещата си с вицепрезидента на САЩ Майк Пенс да са говорили против Русия, каза, че очаква среща с руския премиер Дмитрий Медведев в началото на март и потвърди българското желание за участие в газопровода „Турски поток”.

 

Дотук добре – похвално е желанието му да води балансирана политика с великите сили! Но каква е реалността? – пита Светлана Шаренкова.

Даже той лично да не говори против Русия, това непрестанно правят неговите първи заместници в партията и в правителството Цветан Цветанов и Томислав Дончев. Първият обикаля тв студията и не спира да чертае апокалиптични сценарии за предстояща руска намеса в изборите и за дебнещи руски агенти у нас. Обикновена русофобия, болезнена шпиономания или обслужване на чужд интерес!? От Вашингтон, където бе на молтвена закуска, Цветанов свиква парламентарни заседания по „аферата Гебрев” с цел да се внуши, че Москва убива на наша територия. Нищо, че прокуратурата ясно каза, че за последното твърдение няма нито едно доказателство. Нескрито е съжалението на Цветанов, че преди година не изгонихме руски дипломати, както и надеждата сега все пак да се „отчетем” с такъв акт. „Няма безплатна закуска”, е очевидният извод от тази активност на Цветанов.

 

Дончев пък изведнъж започна да говори за руската намеса в предстоящите евроизбори като за неоспорим факт, заплаши с ответни мерки!? Впрочем те се случват, но странно защо от тях страдат българските граждани, чиито изборни права бяха ограничени…Цветанов и Дончев разсеяно заобикалят факта, че вече две години дори спецслужбите на САЩ (въпреки поставената им задача) не могат да докажат руска намеса в изборите, а „новичокът” се присъства само в отровеното от омраза съзнание на грантовите русофоби у нас.

Абсурдна е антилогиката от опорните точки, че където традиционните елити губят, е виновна Русия, а където печелят – изборите са честни. Дали на това разчита ГЕРБ като тактика при евентуален провал на предстоящия евровот!?

Напомняме им, че освен предизборни игри и политически инструктажи отвън, България има преди всичко държавен суверенитет и национални интереси. И те диктуват не да изпълняваме безропотно командите на ЕС и САЩ, а да развиваме традиционно добрите си политически, стопански и културни връзки и със страни като Русия и Китай.

 

Именно затова е добре премиерът Бойко Борисов, особено в навечерието на 3 март и на визитата на руския си колега, да спре подчинените си в тяхното истерично антируско говорене, което може да подпомага техния личен интерес, но тежко вреди на националния интерес.

Tagged

2 thoughts on “Проф. Светлана Шаренкова: Бойко, спри русофобията на ГЕРБ, от това губи цяла България!

  1. ОЧЕВИДНО Е, ЧЕ ГОЛЕМИЯТ БРАТ Е ОБЕЩАЛ НА ЦВЕТАНОВ И ДОНЧЕВ ТЕ ДА ЗАМЕСТЯТ ПРОВАЛЕНИЯТ БОРИСОВ И ХОРАТА СЕ СТАРАЯТ, ВЛАСТ Е ТОВА , ЕЙ! ВМЕСТО ГЕРБ ДА ПРЕДЛАГАТ РАДНИ КИФЛИ ЗА ЕВРОДЕПУТАТИ, НАЙ ДОБРЕ Е ДА ПРЕДЛОЖАТ БАЦЕ НАПРАВО ЗА ЕВРОКОМИСАР ИЛИ ПЪК НАПРАВО ЗА ЗАМЕСТНИК НА ИШИАСА ЮНКЕР. ТАКА ДА, С КАКВО Е ПО ЛОШ ОТ ЕДИН ТУСК НАПРИМЕР!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *