Пълна мистерия! Цацаров започва проверка за имотите на финансовия министър Горанов! Той обаче не живеел, където живее…

България отблизо

Прокуратурата ще започне проверка на министъра на финансите Владислав Горанов.

Това заяви Главният прокурор Сотир Цацаров, който снощи се изяви като събеседник във вече вдигнатото на балон от подигравки шоу на Слави Трифонов. Както си му е редът, и той отговаряше на зрителски въпроси, а не на тези на водещия.

Един от сигналите беше, че Горанов живее в луксозен апартамент, който му бил предоставен безвъзмездно от бизнесмен за доживотно ползване. По данни на зрителя, апартаментът е 180 кв. м. Цената на наема за подобни имоти,  според обявените на самия комплекс цени е малко над 10 евро на квадрат, или над 1800 евро на месец.  А Горанов не е платил и стотинка. Той живее там вече  6 години, което означава  250 000 евро наем. След като не плаща, това подкуп ли е, запита неизвестният гражданин.

Главният прокурор заяви, че не знае къде живее министърът на финансите, но обеща, че проверката по случая ще започне „още утре“.

Дали някой му повярва и за кое „утре“ става дума, е въпрос, който хвърли зрителите в дълбоко съмнение.

Никой не попита и за палата на Витоша, който е уж на финансовото министерство, но уикендите там прекарва Горанов със семейството си и няколко приближени фамилии.

След пълното фиаско на интервюто в Борисов, на Цацаров му бяха зададени и леко пиперливи въпроси.

Главният прокурор Сотир Цацаров бе подготвен за един от тях и  отрече да е получавал по 100 хиляди лева месечно от Делян Пеевски, както се твърди в медийни публикации, позоваващи се на писмо на банкера Цветан Василев.

„Ако е давал по 100 хиляди евро на месец, аз го информирам, че те не са достигали до мен. Нито евро не е достигало до мен.“ – заяви Цацаров пред bTV, в отговор на зрителски въпрос.

Което накара хората да се питат възмущава ли се от въпроса, или съжалява, че не  е получавал съответните суми.

Внезапно преди малко като „гузен-негонен“ скочи и Кирил Домусчиев.

„Комплексът, в който живее г-н Горанов, не е нито мой, нито на брат ми Кирил. Ние сме инвеститори на сградите в комплекса и в момента притежаваме две офисни сгради в него.  Жилищният комплекс „Есте“ бе построен в периода 2008 – 2013 година и включва 300 жилища. Ние продадохме жилищата в период от няколко години и не е наша работа и наш проблем да се интересуваме кой какво прави с тях“, заяви пък  пред БЛИЦ Георги Домусчиев.

В случая с г-н Горанов категорично мога да кажа, че не само не съм му предоставял безвъзмездно апартамент, но и не съм му продавал такъв! Безвъзмездно не съм предоставил апартамент на когото и да било. Нямам никакво отношение към апартаментите след тяхната продажба“.

Къде и как живее Горанов? Плаща ли наем по-висок от заплатата му?

Загадката се заплита все повече и повече, но явно някой по веригата лъже.

А адреса му не знае дори Цветан Цветанов, заяви самият Втори в ГЕРБ.

Tagged

2 thoughts on “Пълна мистерия! Цацаров започва проверка за имотите на финансовия министър Горанов! Той обаче не живеел, където живее…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *