Пътят към Западна Европа не е наш! И е ФАТАЛНО грешен!

България отблизо

Докато политиците скандират в захлас „повече Европа“ и „още интеграция“, тази същата „Европа“, към която ни тласкат с фалшиви обещания, успя съвсем наскоро да ни покаже какво бъдеще е планирано за нас, в така наречения Европейски съюз.

Това мрачно бъдеще беше нагледно демонстрирано чрез драматичното гласуване в Европейския парламент на пакета „Мобилност“, или както хората го наричат пакета „Макрон“. Този „пакет“, прикривайки се зад грижа към транспортните работници, цели да задуши конкурентните предимства на превозвачите от Източна Европа. И ние станахме свидетели на най-чиста форма драстично пренебрежение към интересите на България и страните от Източна Европа. Което пренебрежение бе нахално гласувано, въпреки протестите, запалените камиони и опитите за съпротива от българските евродепутати. Също както ЕК нахално заяви, че ще доставя в Източна Европа третокачествени хранителни стоки, защото нашият вкус бил по-различен от техния.

Как можем да сме сигурни обаче, че ни очаква още от това „бъдеще“? Ами много просто. Първо, ЕС и неговите пудели в България разрушиха всичко, до което се докоснаха. Промишлеността, селското стопанство, културата, науката. Унищожиха дори такива сакрални за всяка държава области като здравеопазването, образованието и отбранителната способност. Но това изглежда беше само началото. Затова си струва да хвърлим един бегъл поглед върху програмите на ключовите играчи в ЕС, за да се убедим, че бъдещето, което ни подготвят, е още по-мрачно.

Първата „цел“, която евроатлантиците яростно преследват е „все по-близък съюз“, дори „все по-федеративен Европейски съюз“. Това означава ликвидиране на националните държави. Ликвидиране в недалечното бъдеще, на техните основни институции като парламент, правителство, национална банка, регулаторни органи и т.н. И превръщането им в обезличени провинции на западната политико-банкерска олигархия. Тогава никой няма да може да се бори за никакви права. Замисляли ли сте се защо с такова настървение ни тласкат към еврото и Еврозоната? Ами защото това отговаря на този „федеративен“ модел, който ни подготвят. И на ликвидирането на хилядолетни държави като нашата, чиято история започва много преди Франция и Германия да са мислили изобщо за свои държави.

Само ще добавим, че проблемите на еврото бяха, и продължават да са основен дестабилизиращ фактор в Европа. Поради простата причина, че няма как една валута да обслужва адекватно икономическите и финансови процеси на почти 30 държави. На практика еврото обслужва интересите само на Германия и Франция, а останалите държави едва кретат и потъват в дългове като нашата държава. Ето затова Британия никога не прие еврото. И сега излиза от Евросъюза. Затова и ред други държави не приемат еврото. А тези, които са го приели като Италия и Испания примерно, сега горчиво съжаляват и искат да си върнат своята предишна валута.

И за да не си мислят някои, че написаното дотук е фантасмагория, ще споменем само, че ликвидирането на националните държави започва с ликвидирането на техния суверенитет. А в документите и практиката на ЕС, се говори открито за прехвърляне на все по-големи части от националния суверенитет към оста Берлин – Париж – Брюксел. С други думи, страните-членки на ЕС, макар че де юре, са все още държави, нямат думата почти за нищо. Брюксел решава всичко заради тях . И командва със замах. А заповедите му почти винаги са против интересите на европейските народи. И имат за цел да унищожават все повече техните икономики. Понеже на феодалите в Берлин, Париж и Брюксел не са им необходими силни държави, а някакви васални структури, провинции, чиято единствена задача е да изпълняват волята на сюзерена.

Така, след някое време, може да се окаже, че нашата азбука, кирилицата вече не е е необходима – нали ще се обединяваме – и трябва да пишем на латиница. По същият начин може да бъде ликвидирана и православната вяра, писмеността, историята ни, всички постижения на българската наука и култура. Казваме това, за да е ясно накъде ни води днешна „Европа“, начело на която сега стоят големите западни компании, банкери и политици.

И понеже империята, която ни завладя е могъща, на нас ни трябва могъщ съюзник, за да се измъкнем от този капан. А такава държава е единствено Русия. Затова ние от години повтаряме, че без Русия, няма и България.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *