Радан Кънев се издъни пред началниците си: Европейският парламент прилича на партията на Борисов!

България отблизо

Поех ангажимент за промяна на Европейската народна партия, така че да прилича по-малко на партиите на Борисов, Орбан и др., а повече на западноевропейските партии.

Това коментира евродепутатът Радан Кънев по БНТ.

И допълни, цитиран от frognews.bg, че е против начина, по който Урсула фон дер Лайен е била издигната за кандидат за председател на Европейската комисия.

Какво ни казва така нареченият евродепутат? Ами не знаем дали се е усетил как твърди, че Европейската народна партия, една от основните сили в Европейския парламент, прилича на… партията на Борисов, че и на партията на Орбан.

Не че така наречената „Европейска народна партия“ е цвете за мирисане. Тя, заедно с ПЕС, тоест партията на така наречените „европейски социалисти“, осигуряваха досега господството на Запада над страните от Източна Европа. И постепенно западните компании завладяха източноевропейските страни и ги колонизираха. Включително и нашата страна. А ЕНП и ПЕС осигуряваха политическата подкрепа за тази безпрецедентна съвременна колонизация.

С други думи, ЕНП и ПЕС, меко казано, не са наши приятели. Те са приятели само на големите западни транснационални компании. По простата причина, че оттам получават големите пари, за личните си сметки.

А издънката на Радан се състои в това, че ЕНП не прилича на ГЕРБ. Точно обратното е. ГЕРБ прилича на ЕНП. И Борисов заимства всички похвати на Запада в неутрализирането на своите политически противници. Както и в установяването на своя диктатура с претенциите за демократичност. Точно същото правят и политиците от ЕНП, с подкрепата на ПЕС, разбира се, но вече в Европейски мащаб. Тези „европейски“ партии, под маската на демокрацията и свободата, диктуват своята воля на цяла Европа. Разбира се, поддържани от такива марионетни правителства като това на Борисов.

А Радан Кънев сега искал да ги променя. Ами ще му дадем един съвет. Преди да се захване с промяната на „европейските“ партии, да вземе да се опита да промени партията на Борисов. И да я направи демократична. Само че всички знаем, че това за Кънев е „мисия невъзможна“. Те не можаха себе си да променят и обединят, та ще променят другите. Ами нека се видят. Люспите на бившето СДС направиха десетина партии. И никаква полза от тях. Само големи приказки.

А партията на Борисов никой не може да я промени. Както и ЕНП не може да се промени. Там трябва да се реже до дъно. За да има възможност да се появят наистина нови партии. И наистина демократични. Иначе народите ще сринат Брюксел. Заедно с всичките фалшиви партии.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *