Разкритие на ИСТИНАТА: Ето защо беше арестуван журналистът Юрий Борисов!

България отблизо

Шокиращ и неочакван бе арестът на бившия главен редактор на в. „Дума“ Юрий Борисов. Още по-шокиращо е, че той бе арестуван, без да му е повдигнато обвинение. Медии твърдят, че го разпитвали за…шпионаж.

За какво обаче първо го арестуваха, а след това го пуснаха. Ето фактите. Първо, ясно е, че журналистът Юрий Борисов няма достъп до никаква „тайна, държавна“ информация. Не за друго, а защото той не е някакъв действащ държавен чиновник или действащ служител на тайните служби като Едуард Сноудън примерно. Той е просто главен редактор на едно месечно списание. И секретар на национално движение „Русофили“.

Второ, сега той е главен редактор на българското издание на френския месечник „Монд дипломатик“. А това българско издание на френския месечник, няма възможност да се добере до някакви държавни тайни, понеже отдавна е обявено като издание, което е сродно на в.“Дума“. Тоест, то е опозиционно, а знаем, че опозицията не се допуска до държавните „тайни“. Затова и не може да бъде някакво прикритие на „шпионска“ дейност.

Трето, всичко в тези събития е много съмнително, понеже арестът става навръх 9 септември, който е  знаменателна дата за всички социалисти и русофили. Тоест, правителството май се опитва да не каже видите ли, няма да ви позволим да си празнувате спокойно празника. Ще арестуваме и ще търсим следи за шпионска дейност там, където ги няма.

Четвърто, защото в шпионаж е обвинен не кой да е, а журналист, бивш главен редактор на в. „Дума“. А работата на „Дума“ като орган на БСП е да критикува властта. И да се среща с хора от всякакви националности, с които може да намери общ език, общи идеали и общи теми за разговор. Генерал Леонид Решетников, за когото по непотвърдени данни са разпитвали Юрий Борисов и социолога Живко Георгиев, е приятел на България. И човек, който неведнъж е заявявал, че онези, които тормозят българския народ са една малка група хора, заграбили властта в страната. И които, на всичко отгоре, управляват родината ни, съобразявайки се не с българския национален интерес, а със заповедите на днешния брюкселски елит. Така че, генерал Решетников, също като единствената опозиция в България в лицето на БСП и в.“Дума“, е неудобен за властта. Затова той е вкаран в тези „събития“ около ареста на Юрий Борисов.

Има и още една знаменателна дата около този арест. Той се извършва само няколко дни преди традиционния мирен събор на Национално движение „Русофили“, което ще се проведе тази година на 14 септември край язовир „Копринка“ в Казанлък. Ами този събор се провежда от години, хората никога не са нарушавали обществения ред. Те просто изразяват своето уважение и обич към братска Русия. Това ли е шпионаж?!

Четвърто, този арест идва след напълно необоснованата и изсмукана от пръстите „декларация“ на нашето МВнР, което се нахвърли с грозни думи срещу двойната ни освободителка Русия. Неназовани „дипломати“ от външното ни министерство заявиха, че Русия не била освободила България и Европа от фашизма, а руските щикове били донесли репресии и откъснали България от развитието на европейските, разбирайте западните страни. По този начин МВнР, напълно извън своите компетенции, едва ли не се опита да забрани на Руското посолство в България, да направи изложба в Руския културно-информационен център в София, под надслов „75 години от освобождението на Европа от нацизма“. Реакцията на българското общество на този скверен акт бе бърза и недвусмислена. Българите гневно осъдиха тази некомпетентен и злобен опит на МВнР да пренапише историята. Реакцията на българското общество бе толкова остра, че дори разгневените хора в Русия признаха, че българския народ не е враг, а приятел и брат на руския народ.

Какви изводи могат да се направят от цялата тази поредица от събития?!

Ами най-напред, мнозина наблюдатели на обществено-политическия процес в България започнаха да говорят, че тази „декларация“ от неизвестни „дипломати“ на Външно министерство е направена умишлено, с цел да провали жизнено важните за родината ни енергийни проекти АЕЦ „Белене“ и продължението на Турски поток през България. И да остави страната ни в същото блато на мизерия и бедност, в което се намираме сега.

По всяка вероятност, това е още един начин на уплашеното за властта си правителство и още по-уплашения за мястото си Борисов, да спечелят служебна победа на предстоящите избори или поне да не се провалят напълно. И начинът е да уплашат социалистите и русофилите. Но те са 80% от българския народ. И този техен замисъл няма как да се реализира. И е обречен на пълен провал. Нещо повече. Такива арести и обвинения са само в полза на БСП и русофилите, които са си поставили задача да направят промяна в България. И страната да се развива по нов, по-благоприятен за нас модел. Защото хората най-сетне може да ги припознаят като истинска опозиция на това управление.

После, тези арести и разпити са удар срещу инакомислещите. Онези, които не са съгласни с тезите на правителството. Които не са съгласни, също като българския президент, с начина, по който се ръководи държавата в момента. Защото вместо развитие на икономиката, имаме постоянно вземане на заеми и безкрайна данъчна вакханалия, която убива предприемаческия дух на хората в страната.

Тези арести може да се възприемат и като удар срещу братска Русия. Понеже Русия отдавна също е трън в очите на западните ментори на днешното управление. Кремъл отрича неолибералния модел на западния капитализъм, който силово се налага и в България. А резултатите от този модел са видни отдалеч. България е най-бедната и най бързо изчезващата нация в Европа. Да не говорим, че сме и най-корумпираната, на което неведнъж е обръщал внимание и президентът Румен Радев.

Братска Русия се опитва да помогне икономически на българския народ чрез свои големи проекти като Южен поток и построяването на АЕЦ „Белене“. Но това не влиза в сметките на яростните русофоби, които в крайна сметка може да се окажат и българофоби. Ако сега започнат да преследват с измислени обвинения и представители на собствения си народ.

Ясно е, че Западът е активирал своите подчинени в управлението на България. И задачата им е да възпрат и унищожат русофилията. Тази задача, обаче, е неизпълнима.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *