Разкриха поредното безумие за самолетите: Вижте защо ще дадем 3 милиарда лева!

България отблизо

Михаил Константинов се включи в  полемиката около избора на нови изтребители за Военновъздушните сили рано тази сутрин.

„Двете оферти за самолети – F-16 и „Грипен”, са съизмерими като качество. Надявам се българското правителство да вземе правилното решение. Истината е, че с тези 8 – 10 машини просто ще поддържаме традицията на българската авиация”.
Значи няма да летим много много. Няма да се бием с никога /Слава, Богу!/ Само ще си поддържаме традицията.

Коя традиция?

Да имаме самолети?

Ами ние преди също имахме, но летяха и на тях се учеха и работеха най-опитните ни момчета. Сега и момчетата, и машините, се пенсионираха. Новите смелчаци непрекъснато плачат, че нямат достатъчно летателни часове, тъй като не само няма на какво да летят, но и парите за горивото не достигат.

Мишо, както и Цецко и останалите „асове“ не можаха да отговорят, пък и не поискаха, къде точно ще сложим новата техника, ако случайно я получим, от какви писти ще излита и ще каца, тъй като се оказа, че и писти нямаме и трябва да дадем милиарди да си построим нови. А пари няма.

Значи самолетите, които на практика ги няма в САЩ и трябва да се сглобяват тепърва от стари чаркове, просто ще бъдат паркирани някъде и на тях летците ще правят сухоземни операции и тренировки.

Кому е нужна цялата тази пародия?

Кому е нужно да изсипваме толкова пари от бедна България, за да „поддържаме традицията“?

Явно е много важно за нечий управляващ джоб.

А няма ли да е по-евтино просто да купим десетина макета на самолети и да ги сложим по военните бази, за да плашат врага?

Нещо камуфлажно от картон, може даже от аксесоарите на Холивуд. Оттам дори космически кораб можем да си напазаруваме, за да стресираме гаргите. И да отговаряме на критериите.

И да поддържаме традициите!

И да удовлетворим НАТО по всички критерии!

Не, не е ирония.

А тъжната истина.

Нали г-н Константинов?

Автор Станислава Славова, istinata.net

Б. А. Тази статия е оригиналът! В който и сайт да я видите после, предупреждаваме, че е преписана без наше съгласие.

Tagged

1 thought on “Разкриха поредното безумие за самолетите: Вижте защо ще дадем 3 милиарда лева!

  1. По различни поводи вече няколко пъти питам какво съдържа военната доктрина на България? За какво ще ни служи ескадрила стари зле въоражени изтребители, когато с 1 милиард не можем да затворим границата си за нелегални мигранти? Жалки и смешни, но все пак овластени, нашите „вождове“, грешка „кукли на конци“ни водят към ТРЕТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *