Ренета Инджова: Загубата на монопола на ГЕРБ не значи край на фалшификациите. Изборите са порочна схема, която трябва да се разбие!

България отблизо
Това, че на няколко места монополът на ГЕРБ е разбит, не означава, че има преодоляване на фалшификациите, манипулациите, на корпоративния, на купения, на медийно изкривения вот.

Това каза пред БНР Ренета Инджова, бивш министър-председател.

Тя апелира всички, които търсят касиране на резултат, да имат смелостта да действат в тази посока и да го поискат действително.

 

„От 30 години изборите в България не дават изненади. Те протичат по определена схема, в случая тя разпределя с известен пробив феодалните имения на управляващата партия – на нейния апарат, на нейните приближени. Всички са доволни, както винаги всички са победители. Но страната трябваше да има ситуация, в която да се направи пробив в държавната машина, която е показала престъпен и корумпиран характер.“, допълни Инджова.

 

Според нея всички участници в изборите са били апликанти за европейски средства и фондове.

„Затова не ги чухме да искат местно самоуправление и прекъсване на тази феодална зависимост, затова не ги чухме да се борят срещу корупцията. Най-много се произнесоха за прозрачност, а прозрачност ние вече сме постигнали“.

Защо в момента не текат дела срещу купения вот?

Само няколко кандидата си позволиха да поискат нови избори и касиране.

На повечето резултатът е удобен – и на победители, и на победени.

А най-много губи народът.

Изгуби вярата си и спря да гласува.

Живеем в доста изкривена и удобна само за управляващите демокрация, а хората не търсят правата си.

Най-страшното в една държава е отчаянието.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *