Румен Радев да освободи от робство онеправданите! Ще се изумите кой излезе с този шокиращ призив!

България отблизо

Кой излезе с този призив ли?

Принципно у нас може са го каже всеки политик, който ближе подметките на Вожда и всеки придворен политолог, или социолг. В случая обаче думите се изляха от устата на Георги Марков, който скоро не беше ръсил бисери от екрана.

А „справедливият му гняв“ предизвика декларация на Корнелия Нинова.

„България можеше да се развива по-различно, ако бяха приети онези 31 законопроекта, които предложихме  тази една година, заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП.

„Можехме да спасим много държавни и общински болници от затваряне или фалити. Можехме да провеждаме различна политика по отношение на младите семейства и  децата, тъй като ни люлее страшна демографска криза. Можехме да намалим данъците на работещите родители, като се приспаднат до 50 лева на дете месечно от дължимия данък „общ доход” на родителите им.

Можехме  да имаме различна политика по отношение на социално слабите, ако бяхте приели законопроекта ни да се разшири двойно обхвата на енергийните помощи. Можеше да се увеличат пенсиите, ако бе гласувано нашето предложение. Но парламентът не прие дори  въвеждането на „културен чек” на стойност 200 лева за всеки младеж.  Така 40 хиляди  млади хора щяха да гледат българско кино и театър, да четат български книги, да се докоснат до българското.

Но нищо от това не бе прието от ГЕРБ. Министър – председателят е прекалено зает да пътува в чужбина, вместо да изслушва депутатите и да работи за народа,  завърши декларацията си Корнелия Нинова.

Срещу това изказване като петел скочи Георги Марков и насочи пръст към соцлидерката.

Вие обиждате министър-председателя! Твърдите, че  обикаля Европа, където си прави евтини пиар акции, които не дават никакви резултати, след което тихомълком се прибира!

Вие лъжете!  От всичко това е вярно само, че Борисов се прибира тихомълком, защото е скромен човек и  не обича да се хвали. Защото спазва поговорката, че скромността краси човека. И точно затова го обичат и уважават!

Кой друг български премиер е приеман толкова често  от Ангела Меркел, която не се среща с кого да е? Към кого тя се обръща с думите : „Скъпи Бойко и Браво Бойко“? Кой  друг български премиер успя да уреди такава важна среща между Реджеп Ердоган и лидерите на ЕС?  Кой друг, освен Борисов успя да създаде толкова силен балкански съюз? /Кога пък го създаде е един друг въпрос/

Последният ви премиер – Пламен Орешарски за една година отиде само във Виетнам, а Борисов обиколи света и навсякъде го посрещат с отворени обятия? Макрон го целува, Юнкер го гали по главата, всички се съобразяват с него!

Сега предстои среща на върха на ЕС и  Западните Балкани. Всичко благодарение на Бойко Борисов! Борисов и ГЕРБ пишат история на Балканите“и това се оценява високо! – разпени се  Марков.

„Вие , госпожо Нинова, казвате още в декларацията си , че „ГЕРБ ни зароби“. Като се чувствате заробени, защо тогава президентът не ви освободи? Вие го предложихте. Той е ваш президент! Помолете го да ви освободи от робството. Ама не смеете, или той не смее, нали?- каза предизвикателно Марков.

Против коалицията сте?  На ГЕРБ им се налага да управляват в коалиция, заради скапания изборен закон. Ако бяхме приели мажоритарната система, ГЕРБ щеше да е с  пълно мнозинство, а вас можеше и да ви няма.

Затова Борисов е велик!

Той може да управлява във всякаква ситуация, а вас и президентът не може да ви спаси, допълни ГЕРБ депутатът, известен с агентурното си минало към ДС и псевдонима Николай, с който е правил доносите си.

Да.

Борисов е велик, а Марков честен борец за правда.

След тези думи нямаме какво да добавим.

А вие?

 

Tagged

2 thoughts on “Румен Радев да освободи от робство онеправданите! Ще се изумите кой излезе с този шокиращ призив!

  1. Създаване на истински народен съд за всички политици от началото на „прехода“ до днес и без смъртни присъди, а задължителен обществено полезен труд и конфискация на имуществата им в полза на бюджета на страната. Пълна ревизия на всички приватизационни, концесионни и т.н. действия лишаващи българските граждани от конституционното им право на достоен живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *