Румен Радев зове за БИТКА с корумпираното правителство на Борисов!

България отблизо

В новогодишното си обръщение към нацията президентът Румен Радев заяви в прав текст, че при управлението на Борисов „законът и справедливостта отстъпват пред произвола“.

Изминалата година бе година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции, обяви категорично президентът Румен Радев.

„През изминалата година не сторихме нужното, за да може 2019-а да бъде по-лесна. Напротив: това бе година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции. Проблемите бяха отсрочвани, но не и решавани. Примирихме се със застоя и безвремието, с липсата на цели и реформи. Преглътнахме ръста на цените и ниските доходи. Зачеркнахме машинното гласуване и други идеи, гарантиращи честни избори. Продължава отстъплението на закона и справедливостта пред произвола“, бяха точните думи на президента Радев цитирани от epicenter.bg.

„Повечето от нас имат щастието да посрещнат новата 2019 година с близките и приятелите си. Други и в този час са на работа, а стотици хиляди са далеч от родината. В изминалите месеци някои са загубили роднини и приятели. Други отново ще посрещнат празника в недоимък. Нека в тези часове и в следващата година не забравяме за тях. Когато отваряме сърцата си и подаваме ръка на слабите, получаваме от тях повече сила и смисъл, отколкото им даваме“, напомни нуждата от състрадание и обич между хората държавният глава.

Политиката не се прави на масата, а се определя и решава от усилията на милионите осъзнати личности, продължи Радев.

Българите свикнаха да дишат въздуха на свободата, няма да допуснат да бъде ограничена, изрази надежда държавният глава.

Бог да пази България и да благослови достойните, които творят добро! 2019-та ще бъде такава, каквато я сътворим с общи усилия, каза още президентът Радев.

Какво всъщност поиска от нас държавният глава?

На връх Нова година той отново рязко осъди правителството на Борисов, което завлече България в блатото на мизерията. И поиска да се обединим в битката срещу статуквото. Защото Кабинетът Борисов не направи никакъв опит да възстанови икономиката на страната. Точно обратното. Остави всичко на произвола на съдбата и на алчността на олигарсите, чиито битки за пари и власт наблюдаваме от години.

Президентът Радев се обяви за запазване на традиционните български и общочовешки добродетели като справедливост , доброта, състрадание и обич между хората. Защото ние, обикновените хора, нямаме какво да делим помежду си. Затова трябва да се обединим и всички заедно да върнем в родината ни принципите на свободата, справедливостта и човечността в отношенията на държавните институции към гражданите.

Държавният глава посочи и още нещо, което ние всички знаем. Той каза, че усилията на отделните хора, пък били те и на най-високите постове в държавата, не са достатъчни, за да се промени нещо в България.

Нужни са, по думите му, „усилията на милионите осъзнати личности“. Защото тук всичко опира до спасяването на България. И защото колкото и да е смел водачът, зад него трябва да има хора, готови да го последват в битката. А тук, в България отново сме свидетели на поетичният образ на „Сам юнак на коня“, на митологичния герой Крали Марко. С други думи, на битката, която отделни смели и всеотдайни българи водят с капиталистическото статукво. Но, освен „юнакът“ трябва да има и народ, който се бори за свободата си и за своите права. Затова трябва веднъж завинаги да разбием поетичните и митологични образи на самотния борец. И да тръгнем всички заедно на битка с новото робство, което ни унищожава.

Точно затова, президентът изрази своята увереност, че хората в България ще отхвърлят произвола и ще възстановят социалната държава, която помага на всички, а не само на богатите. Защото тези, които сега наричат себе си „бизнесмени“, само преди десетина години са били без пукната пара в джоба си. И благодарение на кражби и далавери с народното богатство са станали „заможни“.

Защото на пиедестал в обществото, според Румен Радев не трябва да се поставят новобогаташите, а хората, които творят добро. Той така и завършва своето слово. Бог да благослови, хората, които творят добро, защото родината ни ще е такава, каквато я направим сами. И защото Доброто можем да го сътворим само всички заедно.

Както навремето милионите хора направиха от изостанала капиталистическа България, модерна селскостопанска и промишлена, социалистическа страна.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “Румен Радев зове за БИТКА с корумпираното правителство на Борисов!

  1. При този ясен призив, хората би трябвало да останат по площадите и новогодишната утрин да се превърне в борба! Да, ама НЕ! Българинът е подъл РОБ! Каравелов, Ботев, Левски, Бенковски, Смирненски, Вапцаров и ..,.. самотни Крали марковци!

  2. С РЕСПЕКТ И С УВАЖЕНИЕ към ВАС ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ!!! ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА 2019-та година!!! ДЕРЗАЙТЕ !!! БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛАВЯ !!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *