Румен Радев каза истината за американските изтребители!

България отблизо

Общата цена на новите американски изтребители Ф-16, които още не сме получили и не се знае кога ще получим, е 1 милиард и 256  милиона долара.  

Като ги превърнем в левове стават 2 милиарда и 200 милиона лева. Като прибавим 800 милиона лева за допълнителните ракети стават 3 милиарда лева. Към тази сума тепърва ще се добавят още пари за полигоните, за обучение, за доокомплектоване, за технологии и т.н., докато станат около 5 милиарда лева. А от отбранителното министерство признават, че ще са необходими още 15 милиарда лева за съвместяване на нашите стандарти с натовските. Петнадесет милиарда плюс пет милиарда, които вече сме готови да дадем, стават 20 милиарда. А като си знаем как козируват нашенските Йесмени, тази сума ще се увеличава всяка година.

Е колко милиарда можем да дадем на САЩ за тези нещастни 8 изтребителя? И защо да даваме такива колосални за нашия бюджет суми, при положение, че не можем да направим минималната пенсия поне 300 лева?!

Отговорът на този въпрос, мисля, че го знаят всички. Борисов си купува с нашите пари още време да бъде премиер. Още време да каканиже колко сме добре и как всички живеем охолно, понеже сме имали коли. Но огромната част от тези коли вече не се движат, защото горивото е много скъпо. А хората нямат работа или нямат пари. А Борисов си купува още време, за да се прави на премиер. Но народът знае какво става. Знае, че тези десетки милиарди, които Борисов подарява на САЩ са изтръгнати от здравето на хората, от образованието на нашите деца, от заплатите и пенсиите, от космическите цени на тока. От всичко.

Ето затова не е доволен президентът Радев. Макар че не може да го каже в прав текст. Затова само заяви, че има „чувствително разминаване с параметрите, които вече са одобрени от Народното събрание.

Така ни цакат американците. Не за друго, а защото „добрият“ чичко Борисов им позволява. И това ще продължава, докато не изринем и него, и всички гербери.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Румен Радев каза истината за американските изтребители!

  1. Един милярд салфетки, лъгали сте баща ми през цялото време, майка ми готвеше капама на 16 г. изнасилен младеш.Сега ако кажете, че искате и пари , евала – Бог ще ви прости , аз не….Заразихте ме и сега удобно лежите на тази , а и на някои други кълки.Как разбрах – идвате само стари курви в новия бардак

  2. Ама вие изобщо не четете официалния сайт на президента :))
    Обяснявате ми какво искал да каже. Президента си го е казал ( цена от 1,2 млр. е приемлива, ако са оборудвани както сме поискали). Прочетете поне страницата на президента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *