Румен Радев КАТЕГОРИЧНО: Симеонов трябва да се МАХА, но главният ВИНОВНИК е Борисов! Вижте кой ще махне и двамата!

България отблизо

Днес, държавният глава, коментира грозните думи на вицепремиера Валери Симеонов, изречени по адрес на майките на деца с увреждания, преди няколко дни.

Преди да изнесе лекция пред студентите от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, президентът Румен Радев отговори на въпроси на журналисти.

Той заяви категорично, цитиран от blitz.bg, че „безконтролната власт ражда цинизъм“.

Румен Радев допълни още, че циничното управление няма как да е ефективно. Нещо повече. То не мисли за проблемите на хората.

Сега, продължи президентът, цялата енергия се фокусира върху личността на Валери Симеонов. Но това не решава проблема с липсата на контрол и цинизма на властта.

Какво означават тези кратки думи на президента?

На първо място те означават, че по всяка вероятност на Валери Симеонов е възложено да изиграе ролята на бушон, който да обере цялата негативна енергия, натрупана у хората в България.

Но това, според президента, не решава целия проблем. А той е в безконтролната власт на Борисов и неговите министри, които вече почти 10 години вършеят из цяла България.

Те, начело със своя шеф Борисов ликвидират стратегически за страната енергийни проекти. Те, непрекъснато увеличават данъци и такси. Те, назначават цялата си рода на ръководни финансови длъжности в общините и в Министерския съвет. Те, натрупаха богатства от манипулации с обществените поръчки и финансите на държавата. Те, вместо да възродят икономиката, правят магистралки и санират панели.

Именно на тази безконтролна власт на Борисов трябва да се сложи край, според президента. Защото тя разяжда държавата, унищожава икономиката, срива жизнения стандарт на гражданите и ражда безскрупулен цинизъм по отношение на всички, които пречат на властниците да си въртят далаверите и да си живуркат спокойно на гърба на обикновените хора.

Говорейки за цинизма на властващите, президентът индиректно показва, че постъпката на Валери Симеонов е изключително грозна. Тя е цинична, според Румен Радев.

И за да се реши проблемът, трябва да се изгонят от властта най-първо носителите на този цинизъм – Симеонов и Борисов, заедно с техните пудели.

А след това да се премахне безконтролната власт на Борисов, защото именно тя поражда всички проблеми в държавата.

Но как да се премахне тази наистина безконтролна власт на Борисов? Ще кажем, че задачата е изключително трудна. Защото трябва правителството да подаде оставка, начело с премиера. Или улицата да изгони правителството с шутове. Трябва да се проведе задълбочено разследване кой какво е откраднал от държавните пари и парите от европейските фондове.

Трябва да се изкоренят мафийките в отделните отрасли на промишлеността и услугите, които непрекъснато вдигат цените. Трябва да започне ускорено развитие на българската икономика. Трябва да се прекършат крилцата на разни олигарси. Да се разкъса мафиотската мрежа, в която са оплели цялата държава.

И още много други неща. Затова казваме, че това едва ли е по силите на който и да било парламент. И което и да било правителство. Понеже мафията е пуснала пипала навсякъде. В полицията, В съдебната система. В службите за сигурност. Навсякъде.

И единствената, все още мъждукаща надежда, е в президентската република. С президент Румен Радев. Защото, ако и това не сработи, значи трябва да се ликвидира капитализмът като обществена система в България.

И да се върви към създаването на демократичен социализъм. Но това не е по силите на народа и на политиците. Трябва ни помощ от вън. Затова непрекъснато повтаряме, че за да тръгнем напред като държава, трябва да се махнем от ЕС. И да се съюзим с Русия.

Иначе след тридесетина години ще изчезнем съвсем. Това е истината!

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

5 thoughts on “Румен Радев КАТЕГОРИЧНО: Симеонов трябва да се МАХА, но главният ВИНОВНИК е Борисов! Вижте кой ще махне и двамата!

  1. Да! Борисов и тия дето си ги отгледа трябва да бъдат изритани на улицата, ЛИНЧУВАНИ и ЗАТВОРЕНИ, РЗСЛЕДВАНИ И ОСЪДЕНИ ДА ВЪРНАТ ВСИЧКО КРАФЕНО ОТ ДЪРЖАВАТА И ПРИСВОЕНОТО НЕЗАКОННО ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ!!! СТИГА С ТОЗИ ПЛАДНЕШКИ ОБИР!!!

  2. Много сте правдив Иво Македонски. Надеждата ни е във вас, по-младите и инициативни хора. Дойде ни до гуша от тези „новодемократи“ – крадливи, лъжливи, авторитарни, ненаситни. Време е „черешовото топче“ да пукне – знак за началото на генерална промяна в управлението на страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *