Румен Радев към работодателите: Невъзможна е силна икономика без адекватно да преборим корупцията

България отблизо
Невъзможна е успешна политика без силна икономика, а тя зависи от адекватната борба на държавата с корупцията и политика по отношение качеството на образованието.

Това каза днес президентът Румен Радев по време на среща с представители на ръководствата на работодателските организации в страната.

Не може да има успешна политика без силна икономика, както и силни икономически резултати са невъзможни без адекватна политика на държавата към бизнеса по отношение  качеството на образованието, административната тежест, борбата с корупцията“ – това е заявил президентът Румен Радев на среща с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Бизнесът също трябва да направи своите изводи за равнището на заплащане на труда и отлива на квалифицирани кадри през последните години“, е заявил президентът. Той е бил категоричен, че ще продължи да подкрепя българските компании да разширяват връзките си с търговски партньори, не само от ЕС, а и от Близкия изток и други перспективни региони.

Държавният глава Румен Радев е подчертал, че България продължава да изостава от  страните в Централна и Източна Европа, по редица икономически показатели в рамките на общия европейски пазар. И добавил, че сравнението само с ниската база от миналото, не е достатъчно, за да се обясни разширяващата се разлика в това отношение.

В срещата, проведена на „Дондуков“2, са участвали работодателските организации Българска стопанска камара (БСК), Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска търговско промишлена палата (БТПП) и Камарата на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

КАКВО ОЩЕ КАЗА ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ЧАСТ ОТ ОЛИГАРСИТЕ, ЧЕТЕ УТРЕ В САЙТА „ИСТИНАТА“

Tagged