Румен Радев към строителите: Доверието ми и това на обществото няма да се спечели с протести, декларации и пресконференции!

България отблизо

Моето доверие и доверието на обществото няма да бъде спечелено с протести, декларации и пресконференции, а с качество и прозрачност.

Това за мен означава да има целесъобразни и с голяма обществена значимост проекти, да има прозрачни и честни обществени поръчки, такива условия, че всеки лев да отива по предназначение, контролът да бъде принципен, всеобхватен и безкомпромисен, нормативната база да ви позволява да изпълнявате дейността си по най-добрия начин в една реална и здрава конкурентна среда. Това каза президентът Румен Радев в началото на срещата си с Камарата на строителите в България, предаде агенция „Фокус“.

 

„Вие бяхте една от първите организации, които приех в началото на своя мандат и това беше естествено, защото съм воден от убеждението, че вашата дейност е от огромно значение за обществото. Не можем да говорим за модерна държава без развита и съвременна инфраструктура“, обърна се държавният глава към представителите на Управителния съвет на Камарата.

 

„Проблемите които ви вълнуват, вълнуват всички нас. За да ги решим по най-добрия начин, трябва да сме наясно, че в тези проблеми има трима важни участника. Първият е изпълнителната и местната власт в ролята на възложител, вторият участник е собствениците и ръководствата на крупните строителни фирми. Третият са подизпълнителите – средни и малки и хилядите работници строители, които съвсем съвестно изкарват прехраната си. Категорично заявявам, че работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа и заслужават и по-добри заплащане, и по-добри условия на труд, и предвидимост в своята дейност“, заяви президентът.

 

„Българите от своя страна очакват да пътуват безопасно, по сигурни пътища, които да не се ремонтират веднага след въвеждане в експлоатация, да не се срамуват от изгледа на населеното място, в което живеят“, подчерта той.

 

По думите му за решението на проблемите на строителния бранш изключително важно значение има изпълнителната власт. „Аз съм готов да изслушам всички ваши проблеми, виждания, визия за развитие на сектора и по най-добрия начин и да съдействам с всичко, което е в рамките на моята институция“, каза още президентът.

Малко по-рано строителите отидоха при Бойко Борисов, който  посочи, че не одобрява линията за дискредитиране на сектора, но призова за качествено изпълнение на проектите, съобщиха от правителствената информационна служба.

Което пък означава, че проблеми с качеството наистина има и дори премиерът с половин уста го призна.

Но защо не е взел мерки досега, като станаха сума ти гафове, той просто премълча.

loading...

Tagged

2 thoughts on “Румен Радев към строителите: Доверието ми и това на обществото няма да се спечели с протести, декларации и пресконференции!

  1. САМО ИСТИНСКИ ПРЕЗИДЕНТ МОЖЕ ДА ГОВОРИ ТАКИВА СИЛНИ И ВЕРНИ СЛОВА ,НЕКА БОГ ГО ПАЗИ ЗА ДА СПЕЧЕЛИ И ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *