Румен Радев попари Борисов: Протестите няма да спрат, защото вие ги създавате!

България отблизо

Президентът Румен Радев смята, че протестите няма да спрат, защото техният корен е в бедността и несправедливостта.

Това се е натрупало с годините и се задълбочава, а точно тези проблеми управлението не само не можело да реши, но и ги генерира.

Заявеният от министър-председателя скок на чуждестранните инвестиции спрямо миналата година президентът окачестви като пожелателно мислене в бъдеще време и подчерта, че в България стратегически инвеститори не са се появявали отдавна, а много от дошлите са напуснали. Темата за инвеститорите е един балон, който непрекъснато се надува и се страхувам, че ще се пукне. А народът е добър индикатор и го усеща.

Има драматична разлика, между това, което непрекъснато се пише в медиите и истинската ситуация в страната. Хората са бедни, някои изключително бедни, живеят на ръба на мизерията и нямат друг  изход, освен да излязат на улицата. До това се стигна, след като години наред доходите им бяха увеличавани символично, а цените скачаха драстично. Никой не помисли за социалната политика, никой не помисли за пенсионерите, които едва оцеляват, за майките, за болните деца.

За отхвърленото му вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане президентът заяви, че на всички е ясно, че с увеличаването на данъка за старите коли няма да има екологичен ефект, но ще има лош социален ефект. Така непрекъснато социалните ефекти се натрупват. Затова хората са на улицата, те търсят правата си и социална справедливост.

Президентът  обърна внимание и на друг факт, за който по думите му, депутатите са се направили на разсеяни. За трансформирането на митниците, което ще изложи според него, служителите им на административен произвол. И на още нещо…

Лошото управление на страната генерира недоволство, а оттам и протести.

В същото време Георги Марков нарече президента луд.  Луд, ако реши да прави партия и да участва в какъвто и да било политически проект.

В момента ГЕРБ били в апогея си, работели за хората, увеличавали доходите им и ако Радев направи партия, имало опасност този възход да спре.

Какъв възход, не е ясно.

И ако има възход, защо хората са на улицата?

Според Марков обаче, на улицата нямало нито един протестиращ човек.

Както искате, така го разбирайте!

А според някои социолози, българите пък се разхождали по кръстовища и магистрали през уикенда, пък определена партия брояла това за протести.

Докога ще мълчим пред наглостта?

Автор Станислава Славова, istinata.net

Б. А. Тази статия е оригиналът! В който и сайт да я видите после, предупреждаваме, че е преписана без наше съгласие.

Tagged