Русия отправи СТРАХОВИТО послание към САЩ! Ето какво ще се случи с Пентагона!

Свят

Съединените щати под предлог за „сдържане на агресивната Русия“, започнаха непрекъснато да увеличават числеността на своите войски и въоръжения, които вече са разположени в Европа.

Сега, те започват да доставят и инсталират в европейските държави,многофункционалните бойни машини „Страйкър“, които са оборудвани с най-новите системи за противоракетна отбрана, в това число и с ракетите „Адски огън“.

Както съобщава  Fox News, Пентагонът има намерение да завърши разгръщането на своите войски, въоръжения и военна техника в Европа, към края на 2020 г.

Преди да бъдат отправени към Европа, бойните машини „Страйкър“ ще бъдат изцяло модернизирани. Те ще бъдат снабдени с бойни дронове, нови видове оръдия, лазерни системи, а също така със зенитните ракети „Адски огън“, „Стингър“ и „Дротик“. Тези ракети служат за отразяване на огън от въздуха.

Като повод за поредния етап на увеличаване на натовските войски и оръжия в Европа, Алиансът използва създадените от него митове, че уж Русия щяла да напада съседите си и щяла да използва техните територии за нанасяне на първи удар. Само че натовските военни не уточняват по какво ще се нанасят тези удари.

Понеже от съседните на Русия страни до САЩ е много далеч. А да нанася удари по европейските страни, Русия няма интерес. Понеже тя снабдява с природен газ цяла Европа. И няма никакъв смисъл да убива златната си кокошка. Няма логика.

Но…липсата на логика никога не е пречила на Запада да залива света със своите нахални измишльотини. Така е и сега. Те под път и над път говорят, че Русия е обхваната от параноя и може да нападне Европа. Разбира се, на подобни съчинения по картинката на Кремъл или Владимир Путин, никой вече не вярва. И при това не вярват не само европейците. Не вярват и хората в самите САЩ. По простата причина, че за да излъжеш някого трябва да измислиш правдоподобна лъжа. Иначе си оставаш просто лъжец. И то недостатъчно умен.

Поради тази причина, членът на Комитета по отбрана и сигурност към Руската федерация Франц Клинцевич подложи на рязка критика, плановете на Пентагона да увеличава сухопътната групировка войски на НАТО и САЩ в Европа и около границите на Русия.

По думите на Клинцевич, приказките за „агресивната Русия“ са само част от митовете, с които НАТО се опитва да оправдае, макар и безуспешно, непрекъснатото увеличаване на своите войски и въоръжения, които са насочени към Русия. Но руската армия при всички случаи ще намери отговор на тези враждебни действия.

„Нека да влачат каквото искат в Европа. Но ако се осмелят само да прекрачат границите на Руската федерация, тогава мога да ви уверя, че нашата армия има с какво да отвърне. И отговорът ще бъде страховит. Затова, господа американци, послушайте нашия министър на отбраната Сергей Шойгу. Махнете си войските и оръжията от Европа, защото в противен случай няма да ги намерите. Колкото и надълбоко да копаете“, добавя емоционално Франц Клинцевич в интервю за руската „Федерална агенция за новости“ .

„Истината е, продължава Клинцевич, че увеличаване числеността на натовските войски и въоръжения, е очевидна подготовка за преминаване към активна фаза на бойните действия. Целта на Пентагона е да намери повод, за да нахлуе в Русия. Но аз ви уверявам, че ако американците започнат наземна операция срещу нас, ще има отговор. И той ще бъде такъв, че техните ракети, които те помпозно наричат „Адски огън“, ще им се сторят като градински фойерверки“, завършва руският сенатор.

Остава ни само да припомним, че много военачалници и войски са тръгвали като аслани срещу Русия. Но винаги са се връщали на бегом, с ужасяващи викове. Защото сблъсъкът с невероятната руска мощ винаги е бил за враговете много по-лош от онова, което са си представяли.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *