Русия РАЗБИ Меркел и Макрон: Не ни УЧЕТЕ! Вижте най-напред СЕБЕ СИ!

Свят

Руското Министерство на външните работи, Държавната дума и Съвета на федерацията отговориха твърдо и категорично на съвместното заявление на френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел, по повод инцидента с трите украински кораба, които пиратски пресякоха държавната граница на Русия.

Двамата се опитаха да наредят на Русия, под формата на „призив“, да обезпечи корабоплаването в Керченския пролив и да освободи незабавно пленените украински моряци.

Руското Външно министерство заяви, цитирано от РИА Новости, че двамата лидери трябва да се откажат от двойните стандарти и да обърнат сериозно внимание на реалните проблеми и заплахи. Вместо да се опитват да „учат“ Русия, Москва призова държавните глави на Германия и Франция да видят най-сетне, грубите нарушения  на поддържания от тях Киевски режим, който жестоко прегази в Украйна правата на човека, така широко рекламирани от Запада.

Дмитрий Песков, прес секретар на руския президент Владимир Путин коментира, че украинският президент Порошенко и в бъдеще ще създава такива остри конфликтни ситуации.

Председателят на руския парламент Вячеслав Володин подчерта от своя страна, че „призивите“ на френския президент и германския канцлер, представляват недопустима намеса във вътрешните работи на суверенна държава. И посочи иронично, че двамата лидери би трябвало да следват неотклонно резолюциите на Международния парламентарен съюз.

Неговият колега от Съвета на федерацията Франц Клинцевич, пък заяви в прав текст, цитиран от РИА Новости, че съвместното изявление на Меркел и Макрон намирисва на ултиматум. А е всеизвестно, че Русия не приема ултиматуми от никого. Той заяви още, че ако Париж и Берлин продължават така сляпо да поддържат Киев, това означава, че му дават зелена светлина за други, по-големи провокации.

Руското МВнР допълни, че Керченският пролив никога не е бил международен, но въпреки това Русия не е ограничавала корабоплаването по него. Само че, за да премине през пролива, всеки кораб трябва да уведоми властите. И да изчака момента, в който пролива ще е свободен за преминаване.

Дори самият Владимир Путин поясни, че никой никога не е ограничавал нормалната дейност на пролива. Но понеже той е много тесен и малък, почти винаги се налага лоцманско съпровождане на преминаващите кораби.

Освен това, Русия призова френско-германския тандем да си спомни, че подопечните им киевски власти, и досега не са освободили капитана на риболовния кораб „Норд“. Призова ги да си припомнят, че и досега в пристанище Херсон, е задържан руският танкер „Механик Погодин“, заедно с целия екипаж.

Русия призова Меркел и Макрон да си припомнят, че от месец май, в украинските затвори се измъчва журналистът Кирил Вишински, когото Киев преследва, само заради неговата професионална дейност.

Киевският режим, допълва руското МВнР, цитирано от вестник „Взгляд“, все още не е назовал виновните за хладнокръвните разстрели на хора по време на Майдана от 2014 г. Киевският режим и досега не е назовала виновните за изгарянето и гибелта на десетки мирни граждани в Профсъюзния дом на Одеса, на 2 май 2014 г. Не е назовал виновните за жестоките убийства в Мариупол през май 2014 г.

Така, твърдо и категорично, всички държавни власти в Русия, от президента Владимир Путин до Държавната дума, Съвета на федерацията и МВнР, безапелационно осъдиха двойните стандарти на западните лидери, които всъщност са чисти лъжи и изопачаване на истината.

Осъдиха пред целия свят тяхната лицемерна загриженост за правата на човека. Защото Западът, колкото и да е шокиращо, не зачита правата на хората, които не му се подчиняват. Те за него са винаги престъпници и бандити, които трябва да бъдат хвърлени в затвора.

Лошото е, че Западът не може да хвърли нито Русия, нито другите народи по света в затвора. Не може да ги накаже, не може да ги убие. Защото, за огромно изумление на Вашингтон и Брюксел, се оказа, че Русия, Китай, Индия и всички останали народи, са твърде голяма хапка за тях.

И хегемонията на САЩ се продънва все повече. Понеже алчността и жаждата за богатства и власт, накрая стават жертва на самите себе си. Така, Западът става жертва на безмерната си алчност. И продължава да се срутва в очите на хората. Докато не изчезне завинаги.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Русия РАЗБИ Меркел и Макрон: Не ни УЧЕТЕ! Вижте най-напред СЕБЕ СИ!

  1. Целият западен или финансово робовладелски свят е построен върху лъжа и измама. Жалко е лидери на големи държави да са толкова пропаднали. Хан Крум би им отрязал езиците….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *